Politika 29.07.2021.

BORENOVIĆ: Koncentraciona vlada RS prihvatljiva, ali bez SNSD-a

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik PDP Branislav Borenović rekao je danas da bi za Republiku Srpsku najbolje rješenje bilo da se napravi koncentraciona vlada u kojoj ne bi bilo SNSD-a.

Komentarišući ideju, koju je nedavno predložio član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik, o foriranju vlade nacionalnog jedinstva koju bi on vodio,a u njoj bi bili svi lideri stranaka, Borenović je u izjavi BN TV rekao da PDP nastavlja djelovanje u Srpskoj kao opoziciona stranka, koja će žestoko djelovati na sve anomalije u društvu, korupciju, trošenju javnog novca i svega onoga što šteti Srpskoj.

“Za sve koji nude neku perfidnu priču… Razmišljam, možda je najbolje rješenje za Srpsku da se napravi koncentraciona vlada u kojoj ne bi bilo SNSD-a. Vlada u kojoj bi SNSD bio opozicija”, kazao je Borenović.

Osvrćući se na nedavni sastanak lidera političkih stranaka u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Borenović je rekao da je bio na tom sastanku kako bi se dao zajednički i jasan odgovor na nametanje Inckovog zakona, a ne da bi se pravile neke nove političke kombinatorike.

On je naglasio da neće biti prelazne vlade niti novog sastanka sa Dodikom.

“PDP ostaje pri svom ranijem stavu da se pitanje nametnutog Inckovog zakona mora razriješiti. Kao što se razriješilo pitanje NATO puta, akciza, donošenja budžeta, tako se mora naći rješenje i za ovo pitanje”, poručio je Borenović.

Potvrdio je da je juče obavio telefonski razgovor sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, koji ga je pozvao.

“Razgovarali smo o nekoliko aktuelnih tema”, navodi Borenović i dodaje da mu se požalio da ima problema sa zubima i da mu je poželio brz oporavak.

“Zahvalio mi se za dolazak na sastanak i čvrst stav, a ja sam mu ponovio da to nema veze sa njim i njegovom strankom već sa lošom Inckovom odlukom koja je na štetu Republike Srpske i srpskog naroda”, kazao je Borenović.

On dalje navodi da mu je Dodik ponovio pitanje oko prelazne vlade, ali je, kako kaže, to izignorisao.

“Pozvao me i na ručak nakon sutrašnje Skupštine za šta ne vidim smisao”, kazao je Borenović.

Na kraju Borenović poručuje – Neće biti te neke nove vlade, niti će biti tog ručka!

(SB)