Politika 04.12.2015.

Borenović: Mehanizam koordinacije ključ za napredak ka EU

ČITANJE: 1 minuta
Borenovic
Predsjednik Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske Branislav Borenović izjavio je danas u Banjaluci da je mehanizam koordinacije ključ za ubrzani napredak BiH ka EU.

-Očekujem da će ovaj mehanizam brzo biti usvojen, jer bez njega nema kvalitetnog programa integrisanja i efikasnog rada svih institucija na putu ka EU- rekao je Borenović novinarima prije sastanka sa specijalnim predstavnikom EU u BiH Lars- Gunarom Vigemarkom.

On je podsjetio da Odboru za evropske integracije i regionalnu saradnju specijalni predstavnici EU u BiH godinama predstavljaju izvještaje o napretku BiH ka EU.

-To je potvrda da naš odbor veoma ozbiljno radi, a zahvalni smo što imamo priliku da dobijemo i posljednji izvještaj o napretku BiH na putu evropskih integracija- dodao je Borenović.

Prema njegovim riječima, Narodna skupština Republike Srpske intenzivno radi na usklađivanju zakonodavstva Srpske sa tekovinama EU.

U Banjaluci je počeo sastanak članova Odbora za evropske integracije i regionalu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske sa Vigemarkom.

Srna u Odboru za evropske integracije i regionalnu saradnju saznaje da će Vigemarku na sastanku biti ukazano i na probleme zbog odluke Ustavnog suda BiH da pojedine odredbe Zakona o praznicima Srpske nisu u skladu sa Ustavom.

Nakon sastanka biće objavljeno saopštenje.

(Agencije)