Politika 24.01.2022.

Borenović: Najveću odgovornost za povratak u institucije BiH nosi vladajuća koalicija SNSD-SDA-HDZ

ČITANJE: 1 minuta

– Nisam dobio nikakav poziv za razgovor, ali u svakom slučaju, mjesto gdje vlast i opozicija mogu razgovarati jeste Narodna skupština Republike Srpske. Povratak u institucije BiH zavisi isključivo od toga da li je moguće nametnutu Inckovu odluku razriješiti na prihvatljiv način za Republiku Srpsku. Za rješenje tog pitanja najveću odgovornost nosi vladajuća BH koalicija SNSD-SDA-HDZ, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović, komentarišući mogućnost sastanka stranaka opozicije i vlasti povodom eventualnog povratka u zajedničke institucije BiH.

Borenović je rekao da očekuje posebnu sjednicu NSRS na tu temu.

– I to je prilika da vidimo ko jeste, a ko nije poštovao zaključke NSRS o učešću u radu zajedničkih institucija, usvojene nakon Inckovog sramnog nametanja odluke. Od početka smo insistirali i dalje smatramo da je vrlo važno vratiti se u normalne političke i institucionalne okvire, zato je važno razriješiti ovo pitanje koje je i dovelo do političke krize, poručio je Borenović.

Borenović je sinoć prisustvovao svečanoj konvenciji Gradskog odbora PDP-a Banjaluka, te istakao da i ovaj događaj pokazuje političke trendove u Banjaluci i Republici Srpskoj, izrazivši uvjerenost u veliku pobjedu 2 oktobra na opštim izborima.

– Trend promjena je krenuo iz Banjaluke prije nešto više od godinu dana i to više niko ne može zaustaviti. Banjaluka je danas otvoren grad, ima sve više prijatelja, želi da gradi mostove prijateljstva sa svima u regionu i pokaže da može biti najbolje mjesto za život, istakao je Borenović i pozvao građane Banjaluke da izađu na izbore za Savjete mjesnih zajednica 20. februara.

(E.M)