Politika 07.04.2022.

Borenović: Namjera vlasti bila da razvlači ukidanje akciza i smanjenje PDV-a

ČITANJE: 1 minuta

– Pokazalo se vrlo štetnim to što je SNSD u Parlamentu BiH srušio zakone o ukidanju akciza i smanjenju stope PDV-a. Umjesto da građani plaćaju gorivo sada već 50 feninga jeftinije, zbog nerazumne odluke SNSD-a plaćaju izuzetno visoku cijenu goriva, što naravno ima lančanu reakciju na cijene svih proizvoda a, prije svega, na životni standard građana – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović je rekao da je jasno da svako poskupljenje znači i veće punjenje budžeta, te da samo neodgovorna vlast ne vraća novac građanima koji su punili budžet.

– Vidi se da je namjera vlasti bila da razvlači ukidanje akciza i smanjenje PDV-a, sa namjerom da do toga upošte ne dođe. Neophodno je ukinuti akcize na gorivo na 6 mjeseci, smanjiti PDV na mlijeko, brašno, so, proizvode od brašna, ulje, pšenicu, lijekove, hranu za bebe, ortopedska pomagala, sjemena, sadni materijal… To je najbolja i najdirektnija pomoć narodu i privredi koji su suočavaju sa ogromnim posljedicama divljanja cijena – poručio je Borenović.

(E.M)