Politika 19.06.2021.

Borenović: Naša misija je da gradimo bolju Republiku Srpsku

ČITANJE: 2 minute

„Naša misija je da gradimo bolju Republiku Srpsku u kojoj će biti mjesta za sve, u kojoj će zakoni važiti jednako za svakoga i u kojoj ćemo se konačno izboriti protiv korupcije, bahatost, javašluka, kriminala i svega onoga što uništava društvo u kojem živimo“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović na sinoćnjoj tribini „Razgovor sa građanima“ u Modriči.

Borenović je rekao da su promjene u Republici Srpskoj počele prije nekoliko mjeseci:

„Međutim, ostaćemo istrajni i 2.oktobra naredne godine ćemo pobijediti i početi da gradimo modernu, snažnu, slobodnu Republiku u kojoj će svi imati mogućnost da žive normalnim životom, u kojoj će institucije štititi njene građane i u kojoj ćemo jasno dati do znanja da niko nema pravo da ima privatnu državu“, rekao je Borenović.

Draško Stanivuković, član Predsjedništva PDP-a i gradonačelnik Banjaluke, kaže da se on ne bori ni protiv koga, nego se bori protiv negativnih pojava u društvu:

„Zaustavljajući kriminal i korupciju, stvaramo mogućnost da ovo društvo bude prosperitetno i u to moramo da vjerujemo. Niko nas ne smije uvjeriti da smo mi siromašno društvo i da ne može bolje. Naš narod i Republika Srpska mogu da napreduju“, kaže Stanivuković.

On dodaje da je Banjaluka 22 godine stagnirala, ali da se pokazalo da su promjene moguće:

„Promjene su moguće u cijeloj Republici Srpskoj. Samo nemojmo da odustanemo od naše zemlje. Nema veće i ljepše ideje od ljubavi prema otadžbini“, poručio je Stanivuković.

„Zbog svoje djece koja tek treba da odrastaju u našoj Republici, zbog sinova koji su svoje živote dali za njeno stvaranje, imate još jednu obavezu: da nas snažno pritisnete i kažete da ima da se borimo, zbog svog obraza, zbopg svog naroda, zbog svoje otadžbine i da nikada ne posustanemo u borbi za bolju Republiku Srpsku“, rerzčui je sa skupa u Modriči Milko Grmuša, član Predsjedništva PDP-a.

(A.M.)