Politika 30.12.2015.

Borenović: Nikolić dozvolio da bude Dodikov portparol

ČITANJE: 2 minute
Borenovic
Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović rekao je da je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, izjavom da je informisan da postoji plan za rušenje aktuelne vlasti u Republici Srpskoj kroz rušenje vlasti predsjednika Srpske Milorada Dodika, dozvolio sebi da bude portparol Milorada Dodika.

– Predsjednik Nikolić je sebi dozvolio da bude portparol Milorada Dodika i grupacije okupljene oko njega koja očigledno i kreira ovakve gluposti i izmišljotine s ciljem produkovanja sukoba, nemira i haosa u Srpskoj- smatra Borenović.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da PDP smatra da je predsjednik Srbije svojim posljednjim izjavama “unio nemir i strahove među građane Srpske i podijelio srpski narod”.

Borenović je dodao da umjesto da u predvečerje Božića pošalje građanima Republike Srpske poruke mira, zajedništva, poštovanja i stabilnosti, Nikolić šalje poruke podjela, strahova, nemira i strepnje.

On je dodao da PDP želi da poruči predsjedniku Nikoliću i svim građanima Republike Srpske i Srbije da će uvijek biti zajedno i jedinstveni oko ključnih pitanja zaštite vitalnih interesa srpskog naroda i Republike Srpske, što pokazuju i proslavom Dana Republike Srpske u svim institucijama Republike Srpske i BiH.

– Želim da poručim građanima Srpske da budu mirni, spokojni i dostojanstveni, da ne postoje nikavi tajni planovi za rušenje Srpske, da je ona ustavno-pravno stabilna i sigurna i da se može urušavati samo iznutra ekonomskom slabošću, korupcijom i siromaštvom- kaže Borenović.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je informisan da postoji plan za rušenje aktuelne vlasti u Republici Srpskoj kroz rušenje vlasti predsjednika Srpske Milorada Dodika.

– Interes, sudbina i opstanak Republike Srpske moraju biti važniji od svega drugog, bez obzira ko je na vlasti- rekao je predsjednik Srbije za RTRS.

Predsjednik Srbije upozorava da ništa neće biti kako treba ukoliko opozicioni politički blok ne shvati da je ugroženost Srpske velika.

(Agencije)