Politika 12.12.2021.

BORENOVIĆ O AFERI “SNIMAK”: Ne bavimo se privatnim životom, svako nosi svoj dio odgovornosti

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je da je PDP odgovorna politička organizacija u kojoj svako ima ličnu odgovornost, ali u kojoj svako ima pravo da mu se ne zadire u privatni život.

“Pogotovo nešto što može biti jako osjetljivo za porodicu, roditelje. Mi u to ne želimo da ulazimo, svako nosi svoj dio odgovornosti”, rekao je novinarima Borenović u Trebinju povodom eksplicitnog snimka doskorašnjeg odbornika ove stranke u Skupštini grada Banjaluka Ivana Begića koji se pojavio na društvenim mrežama.

Na novinarsko pitanje da li odbacuje svaku mogućnost da je iz redova ove stranke potekao sporni snimak, Borenović kaže da se PDP ne bavi ničijim privatnim životom.

Član Predsjedništva PDP-a Draško Stanivuković rekao je da je taj snimak privatna stvar, te da je svoje mišljenje o tome napisao na društvenim mrežama.

“Nažalost, mlad čovjek koji se našao u jednoj vrlo izazovnoj situaciji. Sve je rekao o tome, danas on više nije u javnosti i mislim da to treba da poštujemo”, istakao je Stanivuković.

Odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Ivan Begić saopštio je u petak, 10. decembra, da se, zbog privatnog snimka koji je pušten u javnost, povlači iz politike, predaje mandat odbornika i napušta stranku.

(Srna/ N.S)