Politika 18.04.2022.

Borenović: Očekujemo podršku građana iz Hercegovine

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas u Trebinju da na predstojećim izborima očekuje direktan mandat iz Izborne jedinice devet i podršku građana iz Hercegovine.

Borenović je rekao novinarima u Trebinju da će 14. maja biti sjednica Glavnog odbora stranke na kojoj će se utvrditi nosioci lista za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH, te dodao da je Jelena Trivić kandidat za jednu od dvije pojedinačne pozicije.

Član Predsjedništva PDP-a LJubiša Krunić rekao je da je razočaran time što će pojedini borci otići na najavljeni skup BORS-a u Banjaluci, koji je, kako kaže, “stranački skup SNSD-a”.

“PDP je odlučno protiv svih nametnutih odluka OHR-a. Tu smo jedinstveni i nemamo nikakve dileme”, rekao je Krunić.

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić mišljenja je da nametnuta odluka /Kristijana Šmita/ ne proizvodi ništa i da će “šume i vode Republike Srpske i dalje biti pod punom ingerencijom Srpske”.

“Nikakve reprekusije nema ova odluka, za mene je ona neprihvatljiva, kontraproduktivna, stvara loš ambijent, ali mislim da to ne treba da bude povod da se ulazi u konflikt sa svim živim u svijetu”, rekao je Ivanić.

(Srna)