Politika 25.02.2021.

BORENOVIĆ: Odluka da se nastavi NATO put BiH donesena i sprovodi se, interpretacije nepotrebne

ČITANJE: 1 minuta

„Odluke Savjeta ministara izglasane na jučerašnjoj sjednici pokazuju da se NATO put BiH nastavlja, a u skladu sa odlukom Dodika, Džaferovića i Komšića u Predsjedništvu BiH da se usvoji Akcioni plan za članstvo ili Program reformi, kako ga sada nazivaju, ali sa identičnom suštinom i obavezom“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović ističe, saopštenoje iz PDp-a, da je u toku redovna aktivnost podnošenja godišnjih akcionih planova u NATO štab u Brisel koju aktuelna vlast ispunjava:

„Prošle godine su poslali prvi, ove godine drugi, sljedeće godine će treći godišnji program biti u Briselu. Nema potrebe za raznoraznim interpretacijama, odluka da se nastavi NATO put je donesena i ona se sprovodi“, kaže Borenović.

Na pitanje kako komentariše izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH da saradnju sa NATO ima Srbija i da je imala Rusija, Borenović kaže da su to „smiješni izgovori“, prenosi Srpskainfo.

– Odavno nisam čuo veću glupost. Pa je li stvarno neko misli da Putin šalje godišnji plan u NATO štab? Neka prestane sa ovakvim stupidnim izgovorima i neka konačno prizna da je on lično prihvatio da sprovodimo aktivnosti kako bismo pristupili NATO savezu – kaže Borenović.

(SB)