Politika 15.10.2021.

BORENOVIĆ: Opozicija za gradonačelnika Prijedora treba da kandiduje novo ime

ČITANJE: 1 minuta

Stav PDP je jasan, smatramo da treba biti jedan zajednički kandidat oko koga će se okupiti sve opozicione stranke u Prijedoru. Na taj način treba, bez imalo sujete, hladne glave odlučiti o kome se radi.

To je za Srpskainfo, izjavio predsjednik PDP, Branislav Borenović, govoreći o predstojećem dogovoru opozicije o tome ko će biti kandidat za izborima za gradonačelnika Prijedora, nakon što je Dalibor Pavlović (SNSD) podnio ostavku.

– PDP nema sujete, smatra da je moguće podržati kandidata koji bi bio prihvatljiv za sve političke partije. Možda treba razmišljati u pravcu da to bude neko zaista novo ime, ko do sada nije bio na izborima i da na taj način može biti najprihvatljiviji za sve političke opcije. Što se tiče PDP, potpuno smo spremni za tu vrstu dogovora i nemamo nikakvih uslovljavanja, nikakavih sujeta, nego isključivo interes da imamo jednog kandidata iza koga ćemo svi zajedno stati i na taj način pokazati da hoćemo pobjedu u Prijedoru – poručuje Borenović.

Lidera PDP pitali smo i za komentar na današnje saopštenje predsjednika SDS, Mirka Šarovića, koji je rekao da očekuje od opozicionih stranaka da „ne istrčavaju i ne vrše samoreklamiranje svojih kandidata za izbore u Prijedoru“.

– Mislim da se svi trebamo izdići iznad bilo kakvih ličnih, pojedinačnih, uskostranačkih, sitnih interesa i da trebamo pokazati tu neku vrstu jedne širine i opredjeljenja da idemo sa jednim kandidatom. Ponavljam, nekog ko je nov i ko ima mogućnosti da pobijedi. PDP tu nema nekih posebnih aspiracija, spremni smo da podržimo kandidata koji dolazi iz drugih političkih partija, ako je to prihvatljivo za sve – zaključuje Borenović.

(SB)