Politika 03.05.2016.

Borenović: PDP jedna od najstabilnijih stranaka u Srpskoj

ČITANJE: 2 minute
borenovic

Predsjednik Partije demokratskog progresa /PDP/ Branislav Borenović ocijenio je večeras u Gradišci da je PDP, i pored transformacije stranačkog rukovodstva, jedna od najjačih i najstabilnijih političkih stranaka u Republici Srpskoj, bez političkih trzavica i neslaganja unutar stranke.

Borenović je na javnoj tribini u Brestovčini kod Gradiške rekao da PDP kreće u žestoku kampanju pred lokalne izbore i da jasno želi da poruči da Gradišku od prošlih lokalnih izbora vodi “dobra ekipa ljudi”.

Osim Borenovića, tribini PDP-a prisustvovao je počasni predsjednik stranke Mladen Ivanić, predsjednik Opštinskog odbora PDP Gradiška Milan Švraka i načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović.

“Gradiška je za PDP jedan od najznačajnijih gradova u Srpskoj i tim PDP-a koji u Gradišci vode Švaraka i Radislav Dončić, koji je kao predsjednik SO Gradiška odolio svim političkim pritiscima, te uspio pokazati svoju pravu snagu”, ocijenio je Borenović.

On je rekao da su odnosi unutar stranaka koje trenutno vode opštinu Gradiška pokazatelj kako treba da funkcioniše Savez za promjene, te dodao da će dosadašnji načelnik Latinović, koji je član SDS-a, imati snažnu podršku kao kandidat za načelnika na predstojećim lokalnim izborima.

Borenović je rekao da očekuje da će stranke Saveza za promjene postići dogovor oko kandidata za načelnike i u dugim opštinama u Srpskoj, te da je za to potrebno samo prevazići “male animozitete unutar stranaka na lokalnom nivou”.

Švraka je istakao da je u ovom mandatu lokalne vlasti u Gradišci načinjen zanačajan napredak na planu stabilizacije opštinskog budžeta i da će nakon lokalnih izbora biti odblokiran napredak koji je zaustavljen političkom krizom i nefunkcionisanjem lokalnog paralamenta.

Latinović je potvrdio da svi razgovori idu u tom pravcu da će dosadašnji koalicioni partneri podržati njegovu kandidaturu za načelnika opštine. “Cjelokupna procedura kandidovanja još nije provedena, ali postoje korektni odnosi stranaka Saveza za promjene, koji su vladali i u protekle tri i po godine”, rekao je Latinović.

 (Agencije)