Politika 17.04.2021.

Borenović: PDP već 20 godina gradi jake odnose sa međunarodnim partnerima

ČITANJE: 1 minuta

Politički forum PDP-a je u saradnji sa švedskom Fondacijom “Jarl Hjalmarson” organizovao konferenciju “Principi slobodnog društva” na kojoj je lider te stranke Branislav Borenović rekao da PDP već 20 godina gradi jake odnose sa međunarodnim partnerima.

Konferencija, kojoj su prisustvovali predstavnici Savjeta mladih PDP-a iz više gradova Republike Srpske, organizovana je uz poštovanje epidemioloških mjera u vezi sa virusom korona.

Skup je otvorio Borenović, dok su se iz Stokholma, preko internet platformi, javili predstavnici Fondacije “Jarl Hjalmarson”, a iz Londona predstavnici Konzervativne stranke Velike Britanije.

“PDP kroz Evropsku narodnu stranku i Međunarodnu demokratsku uniju, najznačajnije evropske i svjetske političke grupacije, već 20 godina gradi jake odnose sa međunarodnim partnerima, koje se ogleda u vrijednostima i principima koje dijelimo poput vladavine prava, slobodnog društva, snažne tržišne ekonomije”, rekao je Borenović.

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić je učesnicima konferencije poručio da se edukuju i da vjeruje da će oni biti generacija koja će graditi uspješan i snažan sistem, saopšteno je iz PDP-a.

Tokom dvodnevne konferencije učesnicima konferencije će se obratiti predsjednik Skupštine Stokholma Sesilija Brink, profesor Najdžel Ešford sa “DŽordž Mejson” univerziteta iz SAD, nekadašnji član kabineta za demokratiju, ljudska i radnička prava Stejt departmenta Dejvid Krejmer, Fernando Bautista iz El Salvadora koji je član Parlamenta Centralne Amerike, Filipa Brum koja je nekadašnji direktor za međunarodnu saradnju britanskih Konzervativaca i drugi.

( Srna/ N.S)