Politika 30.12.2022.

BORENOVIĆ: Po ko zna koji put se dokazuje da Sud BiH radi po političkim zahtjevima

ČITANJE: 1 minuta

Ako su tačni medijski navodi, zaista je sramotna i pristrasna odluka Apelacionog vijeća Suda BiH, donesena po zahtjevu njihovog pravog nalogodavca Milorada Dodika, kojom se nalaže CIK BiH da se četvrti delegat u Domu naroda BiH dodijeli SNSD, a time i sudbina cijele zemlje i svih njenih preostalih stanovnika.

To je saopštio lider PDP, Branislav Borenović.

– Po ko zna koji put se pokazuje da ta institucija radi po političkim zahtjevima i mogli bi se bez problema i zvanično nazvati svojim pravim imenom: Sud za potrebe Dodikovog režima – saopštio je Borenović.

Borenović kaže da je postupajući i po prvoj žalbi SNSD, Apelaciono vijeće „Suda za potrebe Dodikovog režima“ uzelo isključivo stav političke stranke SNSD i u obrazloženju odluke su prepisali njihovu žalbu.

– Sada se potvrđuje da se isti scenario ponovio i da oni koji treba da postupaju po zakonu i pravu, zapravo postupaju po zakonu političke sile i pritiska moćnih i, kako smo čuli, ultrabogatih diktatora. O njihovom djelovanju je sve jasno, jedino još nisu poznata imena sudija koji su donijeli ovu sramnu odluku i tarifa po kojoj rade da zakucaju i posljednji ekser na pravosuđe u ovoj zemlji – poručio je Borenović, prenosi Srpskainfo.

(SB)