Politika 20.05.2022.

BORENOVIĆ: Pošalji šefa, tebi je poslan adekvatan sagovornik

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik PDP-a Branislavv Borenović na društvenim mrežama odgovorio je na tvrdnju savjetnika srpskog člana Predsjedništva BiH i portparola SNSD-a Radovana Kovačevića da nije smio s njim u TV duel.

– Pošalji šefa. Predsjednik na predsjednika, ako smijete – poručio je Borenović na Tviteru.

– Tebi je poslan adekvatan sagovornik. Savjetnik na savjetnika, kako priliči. Što ste se prepali i odustali – pitao je Borenović.

– Naša Republika Srpska vs Vaša Republika Šumska – napisao je Borenović na kraju.

– Prava istina je da Kovačević izbjegava sučeljavanje sa Gordanom Miloševićem, bivšim Dodikovim savjetnikom koji je u PDP-u i očigledno mnogo zna o njihovim unutrašnjim stvarima. Panika je zavladala kada je Borenović odlučio poslati Miloševića, što je sasvim logično. Nigdje predsjednik ne ide na duel sa savjetnikom drugog predsjednika – pojasnio je predsjednik PDP-a naknadno medijima svoje viđenje čitave situacije.

O ovim okolnostima se izjasnio i Gordan Milošević.

– Na poziv novinara RTRS za učešće u emisiji “Drugi ugao” odgovoreno je brzo i u skladu sa prijedlogom. Naime, s obzirom da stavove SNSD zastupa savjetnik g. Dodika, primjereno je da i sagovornik iz PDP bude na istom nivou, dakle savjetničkom.

Prema tome, nema ni govora o izbjegavanju razgovora na bilo koju temu, nego je u pitanju poštovanje aksioma u politici. Pravo je pitanje zašto javni servis uopšte predlaže ovakav format. Ako misle da je to primjereno, neka sljedeći put pozovu g. Dodika u emisiju sa savjetnikom šefa neke opozicione partije – smatra Milošević.