Politika 15.09.2021.

BORENOVIĆ: Praznik nije prepreka da organi gonjenja rade svoj posao u kovid aferi

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik PDP Branislav Borenović, rekao je da Dan srpskog jedinstva ne treba biti prepreka da organi gonjenja rade svoj posao.

On je ovo izjavio povodom današnjih hapšenja i velike akcije MUP u Banjaluci gdje je uhapšeno nekoliko osoba zbog višemilionskog kriminala, prenosi Srpskainfo.

– Očekujem da današnja hapšenja predstavljaju konačni početak obračuna pravosuđa sa počiniocima „kovid afera“, koje Republiku Srpsku potresaju još od početka pandemije, a na koje mi ukazujemo i podnosimo krivične prijave već više od godinu dana. Nadam se da će slučajevi koji su rezultirali današnjim privođenjima dobiti svoj konačni epilog pred pravosudnim organima. Niko ne smije biti amnestiran ukoliko je počinio krivično djelo, bez obzira na političku pripadnost i uticaj koji kroz to ima – rekao je predsjednik PDP Branislav Borenović.

On kaže da su brojne afere već otkrivene i postoji osnov sumnje da je kroz njih počinjeno i više krivičnih djela, ali da pravosuđe do sada nije reagovalo.

– Podsjetiću da osim afere preprodaje maski, još čekamo na istragu u slučaju višemilionske pljačke kroz kupovinu respiratora, da još nije utvrđena odgovornost za pokušaj kupovine šatorske konstrukcije koju su nazivali bolnica i mnoga druga djela. Očekujem da istražni i pravosudni organi rade svoj posao i u tim slučajevima, kada su zgrtani milioni maraka dok su ljudi u strahu sjedili zatvoreni u kućama – rekao je Borenović, podsjetivši da je i on lično dobijao prijetnje zbog javnog iznošenja prljavih poslova porodica bliskih vladajućem režimu- rekao je Borenović.

Borenović je dodao da kriminalci ne biraju dan kada će činiti krivična djela, da za njih nema sveca, ni praznika, pa tako ne treba birati kada će biti privođeni i hapšeni. Zato su ružne izjave da nisu trebali baš danas biti privedeni.

– Dan srpskog jedinstva ne treba biti prepreka da organi gonjenja rade svoj posao, budući da je takvima svaki dan, dan kriminalnog ujedinjenja – zaključio je Borenović.

(SB)