Politika 14.12.2022.

BORENOVIĆ: Prihvatanje žalbe SNSD-a sramna odluka Apelacionog vijeća Suda BiH

ČITANJE: 1 minuta

– Ukoliko je tačna informacija o današnjoj odluci Suda BiH, jasno je da umjesto suda, koji bar zvanično donosi odluke, javnost o njihovim potezima obavještavaju izvori iz SNSD-a, što je pravi pokazatelj načina funkcionisanja ove institucije. Prihvatanje SNSD-ove žalbe, sramna je odluka Apelacionog vijeća Suda BiH, odluka za rubriku vjerovali ili ne, posebno ako se uzme u obzir da je u sudskoj praksi bilo sličnih ili identičnih slučajeva, pa se drugačije odlučivalo – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović kaže da očekuje da članovi CIK-a ostanu dosljedni, jer je jedina moguća i ispravna odluka da je listić važeći, jer je takva u skladu sa Izbornim zakonom.

– Očigledno je da je vlasnik pravosuđa u cijeloj BiH Milorad Dodik i da, nažalost, kako se priča u javnosti, sve u ovoj zemlji ima svoju cijenu, pa i odluke institucija koje bi morale biti nezavisne od politike. Ponavljam, ovo je sramna i nevjerovatna odluka Apelacionog vijeća Suda BiH i još jedan pokazatelj koliko su pojedinci u pravosuđu na niskim granama, uniženi i pod punom kontrolom vladajućih političkih oligarhija – poručio je Borenović, saopštio je PDP.

(SB)

Oznake: PDP