Politika 04.12.2015.

Borenović: Prioritet zakon o Ustavnom sudu BiH

ČITANJE: 1 minuta
Branislav Borenovic
Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Branislav Borenović smatra da bi prioritet političkih predstavnika iz Republike Srpske, u skladu sa ranijim dogovorom, trebalo da bude donošenje zakona o Ustavnom sudu BiH.

– Očekujem da će ovu inicijativu, koja je došla od političkih faktora iz Republike Srpske, kolege u Federaciji BiH i međunarodna zajednica shvatiti krajnje ozbiljno- rekao je Borenović novinarima u Banjaluci nakon posebne sjednice parlamenta Srpske.

Govoreći o izboru potpredsjednika Narodne skupštine Srpske, Borenović je ponovio da poslanici opozicije smatraju da bi, u skladu sa poslovnikom, u redovnoj proceduri trebalo izabrati potpredsjednika parlamenta i da to mjesto pripada SDS-u kao najvećoj opozicionoj stranci.

– Neka skupštinska većina razriješi, pa neka imenuje Nenada Stevandića i da se zna čiji je potpredsjednik, odnosno koju političku stranku i koaliciju predstavlja- rekao je Borenović.

Poslanik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajilica takođe je pozvao potpredsjednika Narodne skupštine Nenada Stevandića da podnese ostavku na tu poziciju, jer po skupštinskom poslovniku ona pripada najvećoj opozicionoj stranci.

Govoreći o posebnoj sjednici parlamenta Srpske, Mihajilica je lošim što je parlamentarna većina po hitnom postupku, bez prisustva opozicije, usvojila važne zakone.

(Agencije)