Vijesti 17.04.2016.

Borenović: Realni protesti u maju uz prve uvećane račune za struju

ČITANJE: 1 minuta
borenovic
Predsjednik Partije demokratskog progresa /PDP/ Branislav Borenović smatra da je realno da protesti budu održani u maju, jer se u tom mjesecu očekuju i prvi računi za električnu energiju sa povećanom cijenom struje.

Borenović ocjenjuje da će to samo biti kap koja je “prelila čašu punu nezadovoljstva”.

On je naveo da je Savez za promjene na sjednici Predsjedništva potvrdio spremnost da ide na proteste, te da u narednih nekoliko dana treba definisati određene tehničke detalje.

Borenović je novinarima u Čelincu izjavio da su protesti legitimno pravo. “Niko nas u tome ne može spriječiti, pa ni najavljivanje kontramjera, koje umjesto da idu u pravcu da se građanima omogući da izraze svoje nezadovoljstvo, samo dolijevaju ulje na vatru”, ocijenio je on.

Borenović smatra da je najavljenim kontraprotestima vlast pokazala, kako kaže, strah od protesta, koji treba da pokažu nezadovoljstvo građana stanjem za koje je odgovorna vladajuća koalicija.

“Mislim da su ti kontraprotesti besmisleni i bespotrebni, te samo mogu dovesti do nečega što nije dobro za Republiku Srpsku”, rekao je Borenović novinarima u Čelincu.

(Agencije)