Politika 12.01.2021.

BORENOVIĆ: SDA treba da shvati da živimo u 2021. godini, odbojne poruke Vučiću više govore o njima

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Partije demokratkog progresa Branislav Borenović izjavio je da je vrijeme za saradnju, a ne stvaranje tenzija.

Borenović je ovo rekao povodom reakcije SDA na izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je kazao da želi najbolje moguće odnose sa Bošnjacima, te da je plan SDA da ukine Republiku Srpsku.

– SDA treba konačno da shvati da se nalazimo u 2021. godini, da je krajnje vrijeme da prestanu sa izmišljanjem besmislenih tenzija, traženjem izgovora za sukob smišljanjem nemogućih uslova, te da je jedan od načina za ostvarivanje napretka iskrena i otvorena saradnja među narodima, među državama, sa posebnim naglaskom na regionalnoj saradnji – rekao je predsjednik PDP Branislav Borenović.

Odgovor SDA upućen rukovodstvu Srbije nazvao je odbojnim.

– Odbojni odgovori i saopštenja SDA upućeni rukovodstvu Srbije, govore najviše o njima i njihovom pogledu na budućnost regije, ali i BiH. Srbija u kontinuitetu pruža ruku pomoći i saradnje BiH, dok SDA kao politički akter uporno odbija da prihvati takav iskorak i iskrenu želju za unapređenjem odnosa, zbog čega štetu može imati samo BiH – kaže Borenović.

On je istakao da je vrijeme za nove politike okrenute ka putu saradnje.

– Krajnje je vrijeme da SDA prihvati realnost, da prestanu skupljati političke poene konstantno smišljajući nove probleme i odbijajući pruženu prijateljsku ruku. Doći će vrijeme kada će takve politike postati stvar prošlosti, a ako ovako nastavi, čini se da će SDA to vrijeme dočekati nespremno i završiti tamo gdje i te retrogradne politike – zaključio je Borenović.

(Srpskainfo)