Politika 24.10.2021.

Borenović: Srbija vodi razumnu politiku, Dodik povlači rizične poteze

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović komentirao je danas jučerašnji sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“Srbija zaista vodi jednu razumnu, umjerenu politiku u kojoj se prije svega traži interes Republike Srpske unutar Dejtonskog mirovnog sporazuma i da se Republika Srpska mora čuvati na jedan racionalan i razuman način i to unutrašnjim dogovorom da je međunarodno priznata i da je to kapacitet koji nikako ne smije biti doveden u pitanje”, rekao je Borenović za medije.

On je rekao da ovo gleda kao jasnu poruku da se niko nema pravo poigravati sa interesom i pozicijom Republike Srpske i raditi bilo kakve rizične poteze koji mogu ugroziti interes Republike Srpske.

“A, koliko vidim, Dodik povlači rizične poteze, da čak i ponekad selektivno radi nešto što može nanijeti štetu Republici Srpskoj. Taj njegov vlastiti neuspjeh i neuspjeh njegove koalicije zajedno sa Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem hoće da prelije u suštini na Republiku Srpsku i to je jako opasno”, zaključuje predsjednik PDP-a.

(A.M.)