Politika 12.05.2021.

BORENOVIĆ: Srpska u izolaciji zbog pogrešne politike SNSD-a

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik PDP Branislav Borenović, izjavio je da su predstojeći izbori sudbonosni za cijelo društvo.

Na pitanje urednice i voditeljke emisije Crvena olovka Helene Javor Ibrahimbegović kakve rezultate očekuju na predstojećim izborima, Borenović je istakao da je opozicija sve jača i da očekuju ubjedljivu pobjedu, prenosi Avaz.

– Srušićemo vlast Milorada Dodika. Republika Srpska je u izolaciji zato što je politika SNSD-a pogrešna. Politika sukoba je nešto što nas odvlači od razvoja, rasta i napretka. Opozicija će ponuditi određena rješenja, prije svega ljudima koji hoće dobro svojim narodima i građanima, i koji znaju i mogu da upravljaju resursima koje ova zemlja ima – izjavio je Borenović.

U toku intervjua, Borenović se osvrnuo i na koaliciju PDP-a sa SDA, te je izjavio da je ovo za njih završena priča i da je nemoguće raditi sa političkom partijom koja razvaljuje temelje ove zemlje.

Na pitanje kako komentariše činjenicu da Milorad Dodik i Bakir Izetbegović godinama vješto manipulišu svojim glasačima fingirajući sukobe, a opet s druge strane sarađuju u Srebrenici, Borenović je istakao da je to najdugovječnija koalicija koja se lako dogovori oko podjele budžeta i fotelja.

– Najveću štetu bošnjačkom narodu nanosi samoprozvani lider gospodin Bakir Izetbegović, kao što Milorad Dodik radi na štetu srpskog naroda. Ljudi su umorni od sukoba i tenzija – izjavio je Borenović.

Prokomentirao je i dosadašnji rad Draška Stanivukovića, te je dodao da je posljednje hapšenje Ivana Begića apsurdno te da su policijske strukture toliko revnosne kada se treba obračunati sa političkim neistomišljenicima.

(SB)