Politika 05.03.2021.

BORENOVIĆ: Stanivukovićev rad na razotkrivanju nezakonitih radnji od krucijalnog značaja

ČITANJE: 1 minuta

„Rad gradonačelnika Draška Stanivukovića, otkrivanje i javno prezentovanje nezakonitih radnji, kriminala i korupcije putem kojih je prethodnih dvadeset godina poharana Banjaluka je od krucijalnog značaja i PDP u potpunosti podržava i stoji iza ovakvog djelovanja gradonačelnika. Tek sada vidimo da građani nisu mogli biti ni svjesni kolike su razmjere korupcije i koliko je Banjaluka oštećena tokom dvodecenijske SNSD-ove apsolutne vladavine“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović, saopšteno je iz ove stranke.

Borenović dodaje da je u Banjaluci učinjen tek prvi korak ka razotkrivanju i eventualnom procesuiranju odgovornih za kriminal koji se broji milijardama maraka:

„Teško je i zamisliti šta će se sve otkriti nakon pada SNSD-ove vlasti na nivou Republike Srpske 2022. godine. Spremni smo, što stoji i u našem programu kojim se i gradonačelnik Stanivuković vodi, da otkrijemo sve i jednu marku koja je oteta od građana Srpske. Banjaluka je prvi korak i ono što gradonačelnik radi je za svaku pohvalu, te mora doći vrijeme kada svaki nelegalni objekat sagrađen od strane privilegovanih tajkuna, svaki fiktivni ugovor, svako nelegalno pljačkanje budžeta i naroda Srpske dođe na naplatu. Borba protiv kriminala i korupcije mora biti beskompromisna, jer je to jedini način za opstanak i obnovu Republike Srpske“, zaključuje Borenović.

(SB)