Politika 31.01.2021.

Borenović: Vrijeme je da vratimo pristojnost u javni prostor

ČITANJE: 1 minuta

Branislav Borenović, lider PDP-a uputio je riječi podrške Ivanu Begiću.

Borenović je na Fejsbuku napisao da je Begić doživio najniže kvalifikacije od strane političkog oponenta i mladog nenarodnog poslanika, aludirajući na poslanika SNSD-a Momčila Antonića, koji je Begića nazvao ustašom.

“Često čujemo da mladi imaju pravo na grešku i to je istina. I sam mladima u svojoj partiji savjetujem da zastanu i razmisle prije nego što nešto kažu ili urade. Pravo na grešku svako ima, ali niko nema pravo na mržnju. A ostrašćenost koju mladi poslanik već godinama ispoljava nije ništa drugo nego govor mržnje i užasan model ponašanja koji su usvojili od svog stranačkog šefa i koji je očigledno poželjan u njihovoj stranci”, stoji u Borenovićevoj objavi.

Prema njegovim riječima, ništa bolji nisu ni pokušaji pravdanja njegovog postupka od strane starijih kolega, koji na uvrede mladog poslanika upućene Begiću sipaju nove.

“Naprotiv, oni bi bar trebali da imaju dovoljno iskustva da znaju kada je dosta. A jeste dosta i vrijeme je da se stane i stavi prst na čelo”, naveo je Borenović.

On je naglasio da je vrijeme da konačno vratimo pristojnost u javni prostor, te da svaku uvredu na osnovu nacije, vjere, roda, privatnog života… nazovemo pravim imenom i osudimo.

“A za to što govor mržnje postaje normalan najveću odgovornost snose oni koji su u najvećoj mjeri ovakvo ponašanje uveli kao poželjno, koji prijete i vrijeđaju već godinama svakoga ko im nije po volji, podržani aplauzima onih koje su uvjerili da je to u redu”, rekao je Borenović.

Прије свега људска подршка Ivan Begić – Иван Бегић који је доживио одвратне и најниже квалификације од стране политичког…

Posted by Branislav Borenović on Недеља, 31. јануар 2021.

(A.M.)