“BORIK 2019”: Na tradicionalnom turniru u malom fudbalu 136 ekipa u šest starosnih kategorija

Žrijeb grupa za 44. turnir u malom fudbalu “Borik 2019” biće obavljen večeras od 18 časova u banjalučkom “hramu sporta”, a u bubnju će se naći 136 ekipa razvrstanih u šest starosnih kategorija.

– Kod seniora će nastupiti 64 ekipe, koje će se boriti za prvu nagradu od 20.000 maraka, dok će poraženom finalisti pripasti 4.000. U mlađim kategorijama U12, U14 i U16 za koje se nije naplaćivala kotizacija, te kod veterana preko 35 godina nastupiće po 16 ekipa, a kod veterana preko 50 godina osam. U svim starosnim kategorijama prva faza biće igrana po grupama, a po dvije najbolje ekipe iz svake grupe nastaviće takmičenje u eliminacionom dijelu turnira – naglasio je rukovodilac turnira Jovica Keserović.

Sve utakmice biće odigrane u dvorani “Borik”, osim takmičenja po grupama kod mlađih kategorija, koje će biti igrane u dvorani “Centar”.

– Cijena ulaznica je jedna marka, a u polufinalu i finalu biće tri. Svakog dana turnira previđene su nagrade za gledaoce, a u finalu, 24. decembra glavna nagrada biće bicikl – dodao je Keserović.

(Glas Srpske)

Jedno lice poginulo u saobraćajnoj nesreći u Laktašima

D.P. poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u mjestu Jaružani, u opštini Laktaši. Iz Policijske uprave Banjaluka je saopšteno da je stradali život izgubio kada je sletio sa kolovaza automobilom fiat punto. Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka sinoć su oko 22,15 časova izvršili uviđaj na licu mjesta saobraćajne nesreće. (A.M/banjaluka.net)

AUTO-ŠKOLE NA UDARU KRIZE: Vrtoglavo pada broj građana koji polažu vozački ispit

Porast broja novooboljelih od COVID-19 zabrinjava i vlasnike auto-škola, koji su na sve većem udaru krize zato što broj građana koji polažu vozački ispit vrtoglavo pada. Pandemija koja je prouzrokovana virusom korona uticala na smanjen broj kandidata, a kako bi se pomoglo budućim vozačima, auto-škole svojim klijentima nude i plaćanje obuke na rate, ali ni

NAUČNICI OTKRILI: Ovo je najčešći način prenošenja zaraze koronavirusom

Naučnici su upozorili Svjetsku zdravstvenu organizaciju da u smjernicama za borbu protiv koronavirusa nije dovoljno uzeti u obzir opasnost od sitnih čestica koje lebde u vazduhu. Sad je i SZO uočila tu opasnost. 239 naučnika s raznih područja su u stručnom časopisu Clinical Infectious Diseases objavili su upozorenje: zdravstvene ustanove i Svjetska zdravstvena organizacija trebalo

“PJENA PARTI NA UKRINI” Ministarstvo osudilo upotrebu hemijskih sredstava u prirodnim vodotocima

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske najoštrije osuđuje upotrebu hemijskih sredstava u prirodnim vodotocima, a što je zabilježeno proteklog vikenda na rijeci Ukrini od strane neodgovornih pojedinaca. Ministarstvo je zatražilo od Inspektorata Republike Srpske da se istraži i ispita ovaj slučaj, koji je privukao i pažnju medija, a u kojem je na osnovu do