Sport 10.06.2021.

BORIK DOBRO POSJEĆEN: KK Borac organizovao humanitarno veče za Slobodana Kesića

ČITANJE: 1 minuta

Banjaluka je još jednom pokazala humanu stranu. Košarkaški klub Borac je organizovao humanitarno veče za sugrađanina Slobodana Kesića, a dvorana Borik je bila dobro ispunjena.

Sav prihod od utakmice namijenjen je za Kesićevo liječenje, a on je poznat svim navijačima Borca jer je bio maskota Borko na mečevima svih sekcija banjalučkog tima. Usljed pogoršanja zdravstvenog stanja Kesić je izgubio vid i nastupilo je akutno sljepilo, tako da je potreban novac za njegovo liječenje, prenosi Srpskainfo.

Košarkaški klub je podržao akciju te je organizovao humanitarni meč na kojem su igrali juniori Borca protiv selekcije Banjaluke, te je odigran meč aktuelnog tima i veterana koji su proslavili banjalučki klub. Tako je publika na terenu mogla da opet vidi Sašu Vujasinovića, Sašu Vuletu, Marka Šćekića, Borisa Blagojevića i ostale košarkaše iz trofejne generacije.

I gradonačelnik se pridružio akciji

Banja Luka je večeras uz Slobodana Kesića i njegovu bitku da ponovo progleda, da vidi da nije sam i da se Banjalučani bore za njega, poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.

– Banja Luka je ponovo pokazala svoju humanu stranu, a fudbalski i košarkaški klub “Borac”, zajedno sa fudbalskim klubom “Željezničar sport tim” su izašli na teren, na ovaj veliki praznik – Spasovdan, kako bismo spasili vid našeg Slobodana – dodao je Stanivuković.

– I Grad će našem Slobodanu, našem velikom borcu, biti podrška u ovoj, najvažnijoj utakmici u njegovom životu. Pridružite se i vi ovoj velikoj humanitarnoj akciji – pozvao je gradonačelnik.

(SB)