Sport 18.05.2020.

“Borik” spremno dočekuje sportiste

ČITANJE: 2 minute

Odluka o povratku sportista treninzima dovešće i do toga da se timovi vrate u banjalučke sportske dvorane. Direktor Javne ustanove Spotski centar „Borik“ Nenad Talić kaže da je za korisnike njihovih usluga sve spremno. 

– Dosta smo uradili za ovih mjesec i po-dva, koliko je trajala bila zabrana okupljanja. Nismo stajali sa poslom, nažalost, zbog karantina u dvorani „Obilićevo“, gdje smo ispunili ono što se od nas traži. Osim toga iskoristili smo vreme da dosta toga uradimio na sanaciji objekata, dvorišta i okoline, odnosno završetak nekih stvari koje su bile na čekanju. To je uređenje kancelarija, preseljenja kompletne uprave u Borik, pošto je dio bio u Obilićevu. Kada su u pitanju usluge sportistima osvježili smo svlačionice, okrečili ih, promijenili podloge na masažnim stolovima, zamijenili oštećene dijedlove, dopunili ako je bilo šta nedostajalo. U dvorani „Centar“ postavljene su zaštitne mreže, a za sve vrijeme poštovali smo maksimalno propisane mere ze bezbjednost radnika – istakao je Talić.

Pojedini događaji (turniri, koncerti, sajmovi…) su odgođeni ili otkazani, a od situacije sa korona virusom zavisiće šta će u narednom periodu da bude ostvareno.

– Prije pojave pandemije uradili smo dosta toga na organizaciji turnira u basketu, a i dalje radimo kao da će ga biti. Pripremamo se i za turnir u malom fudbalu, ali zbog stanja koje je na snazi to sve je živa materija i moramo da čekamo i vidimo šta će se dogoditi. Pratimo i radove na dvoranama na Starčevici i Laušu, kao i na terenu na banjalučkom polju – dodao je Talić.

Odluke Kriznog štaba o zabrani okupljanjja i zatvaranju ugostiteljskih objekata uticala je i na poslovanje SC „Borik“.

– Prošle godine u martu, aprilu i maju prihod od ugostiteljstva je bio oko 80.000 konvertibilnih maraka. Ove godine radili smo polovinu marta, a onda se desilo to sa korona virusom, bili smo primorani i da otkažemo jedan koncert, gdje bi sigurno imali prihode, ali šta je tu je moramo da gledamo naprijed. Radimo na sanaciji našeg restorana, bašta je već izmijenjena, a u toku su radovi na unutrašnjosti. Ugostiteljstvo planiramo da podignemo na viši nivo – rekao je direktor JU SC „Borik“.

Ova ustanova je dosta aktivna kadasu u pitanju društvene mreže.

– U proteklom periodu trudili smo se da putem društvenih mreža ostaemo u kontaktu sa sportistim, našim prijateljima i građanima. Dostaljudi prati i reaguje na naš album žutih slika na Fejsbuk profilu, a na jutjub kanalu smo objavljivali snimke velikih utakmica odigranih u banjalučkom hramu sporta. Reakcije su bile itekako pozitivne, posebno kada smo emitovali susret Borac Nektara i Grupe sedam, taj meč je imao ogromnu gledanost – istakao je zamjenik direktora JU SC Borika Jovica Keserović.

(Srpskainfo)