Sport 20.10.2022.

Boris Beker drži časove joge u zatvoru

ČITANJE: 2 minute

Legendarni njemački teniser Boris Beker, koji se nalazi na odsluženju zatvorske kazne u Velikoj Britaniji zbog finansijskih malverzacija, prema pisanju njemačkih tabloida, osim što je oslabio, redovno trenira i drži časove joge zatvorenicima, piše Gardijan, prenosi RTS.

Bivši šampion Vimbldona u maju je prebačen iz zatvora Vandsvort u zatvor Hanterkomb u blizini Nafilda u Oksfordširu. U aprilu je osuđen na dve i po godine zatvora zbog prikrivanja imovine od dva i po miliona funti kako bi izbjegao plaćanje dugova nakon bankrota.

Tabloid Bild, citirajući izvor blizak Bekeru, rekao je da 54-godišnjak redovno trenira u zatvorskom fitnes studiju i da se odrekao alkohola, koji je zabranjen. Izvor je rekao da je oslabio oko osam kilograma.

Beker takođe radi kao asistent zajedno sa zatvorskim trenerom za fitnes i psihologiju, koristeći svoje iskustvo bivšeg svjetskog teniskog šampiona broj 1, izvijestio je Bild.

Prema izvoru, Beker drži časove fitnesa, pravilne ishrane i kriznog menadžmenta za oko 45 zatvorenika.

Takođe se navodi da Beker podučava druge zatvorenike “posebnoj vrsti joge i meditacije”, rekao je izvor listu. “Kao sportista, predobro poznaje uspone i padove pobjeda i poraza. Svoje životno iskustvo prenosi zatvorenicima“.

Bekerova pozicija je navodno povezana sa bonus programom koji se primjenjuje u HMP Hanterkombu, zatvoru za muškarce kategorije C – niske bezbjednosti, u kome zatvorenici ostvaruju dodatne privilegije.

Hanterkomb se koristi za pritvaranje osuđenika iz inostranstva, što ukazuje da će Beker, koji živi u Velikoj Britaniji od 2012. godine, vjerovatno biti deportovan iz Velike Britanije na kraju kazne.

Posljednji podaci govore da je od 197 muškaraca puštenih iz zatvora, 185 odmah deportovano. Beker, koji ima sina koji živi u Velikoj Britaniji, može da se žali na nalog za deportaciju, ali se kaže da je proces skup i dugotrajan.

Njegov njemački advokat, Kristijan-Oliver Mozer, rekao je za Bild: “Naš klijent, Boris Beker, nastavlja da se ponaša dobro u ovim okolnostima i konstruktivno se integrisao u svakodnevni zatvorski život. U stanju je da telefonira kad god poželi i da komunicira sa spoljnim svijetom. Svi dodatni detalji o njegovom boravku u zatvoru podležu zaštićenim zakonima o privatnosti”.

Oznake: Boris Beker, Joga, zatvor