BORIS SPASOJEVIĆ: Milioni uloženi u razvoj Laktaša

Za projekte iz raznih oblasti na području Laktaša od početka ove godine uložena su 5,2 miliona maraka, a cilj je da ta ulaganja u narednom periodu budu još veća, istakao je predsjednik lokalne Skupštine Boris Spasojević.

– Za devet mjeseci realizovano je više od 30 projekata, najviše infrastrukturnih, a do kraja godine u planu je realizacija još sedam – rekao je Spasojević.

GLAS: Koji su najznačajniji projekti koji su u toku ove godine realizovani u Laktašima?

SPASOJEVIĆ: Najveći i najznačajniji projekat je završetak vodovoda u Glamočanima, na koji je priključeno oko 250 domaćinstava, te opremanje i proširenje izvorišta u Maglajanima. Osim toga značajno je izdvojiti i rekonstrukciju mosta na Vrbasu u Trnu. U mjesnim zajednicama smo sanirali društvene domove i izgradili sportska i dječija igrališta. Poučeni iskustvom iz 2014. godine, kada su nas zadesile velike poplave, sproveli smo desetak velikih projekata sanacije vodotoka i uređenja korita rijeka. Sve je urađeno u saradnji sa Vladom RS i UNDP-om. Urađena je i rehabilitacija puteva u dužini od 21 kilometar i izgrađen vatrogasni dom.

GLAS: Koje aktivnosti planirate da realizujete do kraja godine?

SPASOJEVIĆ: Planiramo da realizujemo još sedam projekata, u koje će biti uloženo 4,6 miliona maraka. Najveći projekat je izgradnja kružne raskrsnice na magistralnom putu M16, koja će rasteretiti taj putni pravac. U taj projekat biće uloženo 1,8 miliona maraka. Planirana je i izgradnja vrtića u Aleksandrovcu, za koji je izdvojeno milion maraka, te rekonstrukcija putnog pravca Drugovići – Šeškovci – Stari Martinac, u koji će biti uloženo 1,5 milion KM. Sa onim što je uloženo do sada i ovim što planiramo u narednom periodu ulaganje u opštinu Laktaši u 2018. godini iznosiće oko 10 miliona maraka.

GLAS: Koliko je za Laktaše značajno otvaranje područnog odjeljenja Muzičke škole “Vlado Milošević”?

SPASOJEVIĆ: Vlada Srpske usvojila je inicijativu za osnivanje tog područnog odjeljenja i zadužila Ministarstvo prosvjete i kulture RS da da saglasnost za početak njegovog rada. Muzičku školu je do sada pohađalo oko 35 učenika iz Laktaša. Otvaranjem područnog odjeljenja stiču se uslovi za upis oko 80 učenika i u mnogome će im biti olakšan rad. Mnogo više djece koja imaju želju da se bave muzikom sa područja naše opštine sada će imati šansu za to.

GLAS: Opština Laktaši pruža podršku i sportskim društvima. U čemu se ona ogleda?

SPASOJEVIĆ: Opština subvencioniše sportska društva, tako da ona ne plaćaju korišćenje sportskih dvorana. Naš najveći sportski klub je Igokea, koji okuplja više od 400 mladih. To je veoma bitno, jer jedno dijete više u dvorani znači jedno dijete manje na ulici.

(Glas Srpske)

20 GODINA RADA: Udruženje stomatologa RS uz podršku FullDent-a obilježilo jubilej

Udruženje stomatologa Republike Srpske obilježilo je proteklog vikenda jubilej svog rada. U subotu, 8. decembra 2018. godine, u „Kristalnoj Sali“ hotela Bosna u Banjaluci održan je simpozijum USRS, a tom prilikom stručna javnost je bila u prilici da prisustvuje i uživa u interesantnim predavanjima eminentnih stručnjaka iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona. Program predavanja

Nešić odbio ponudu opozicije da bude dio njihovog bloka u Sarajevu

Novoizabrani poslanik DNS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH i direktor „Puteva RS“ Nenad Nešić odbio je ponudu SDS-a i PDP-a da zajedno sa njihova četiri poslanika formira petočlani poslanički klub u ovom parlamentarnom domu, ekskluzivno saznaje SrpskaCafe. On nije želio mnogo da govori i samo je kratko u telefonskom razgovoru za SrpskaCafe rekao da u

CINEPLEXX PALAS Večeras premijera filma “Ekskurzija”

Igrani film “Ekskurzija” u produkciji Gradskog pozorišta “Jazavac”, po scenariju Đorđa Blažića i u režiji Borisa Andrejevića, večeras će premijerno biti prikazan u “Cineplexxu Palas” od 18 časova. 

Tokom “Banjalučke zime” duže radno vrijeme ugostiteljskih objekata

Ugostiteljski objekti smješteni van stambeno-poslovnih zgrada kolektivnog stanovanja, u periodu od 15. decembra 2018. godine do 15. januara 2019. godine, mogu raditi duže u odnosu na radno vrijeme propisano Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banja Luka.