Politika 23.09.2018.

BORIS SPASOJEVIĆ: Milioni uloženi u razvoj Laktaša

ČITANJE: 2 minute

Za projekte iz raznih oblasti na području Laktaša od početka ove godine uložena su 5,2 miliona maraka, a cilj je da ta ulaganja u narednom periodu budu još veća, istakao je predsjednik lokalne Skupštine Boris Spasojević.

– Za devet mjeseci realizovano je više od 30 projekata, najviše infrastrukturnih, a do kraja godine u planu je realizacija još sedam – rekao je Spasojević.

GLAS: Koji su najznačajniji projekti koji su u toku ove godine realizovani u Laktašima?

SPASOJEVIĆ: Najveći i najznačajniji projekat je završetak vodovoda u Glamočanima, na koji je priključeno oko 250 domaćinstava, te opremanje i proširenje izvorišta u Maglajanima. Osim toga značajno je izdvojiti i rekonstrukciju mosta na Vrbasu u Trnu. U mjesnim zajednicama smo sanirali društvene domove i izgradili sportska i dječija igrališta. Poučeni iskustvom iz 2014. godine, kada su nas zadesile velike poplave, sproveli smo desetak velikih projekata sanacije vodotoka i uređenja korita rijeka. Sve je urađeno u saradnji sa Vladom RS i UNDP-om. Urađena je i rehabilitacija puteva u dužini od 21 kilometar i izgrađen vatrogasni dom.

GLAS: Koje aktivnosti planirate da realizujete do kraja godine?

SPASOJEVIĆ: Planiramo da realizujemo još sedam projekata, u koje će biti uloženo 4,6 miliona maraka. Najveći projekat je izgradnja kružne raskrsnice na magistralnom putu M16, koja će rasteretiti taj putni pravac. U taj projekat biće uloženo 1,8 miliona maraka. Planirana je i izgradnja vrtića u Aleksandrovcu, za koji je izdvojeno milion maraka, te rekonstrukcija putnog pravca Drugovići – Šeškovci – Stari Martinac, u koji će biti uloženo 1,5 milion KM. Sa onim što je uloženo do sada i ovim što planiramo u narednom periodu ulaganje u opštinu Laktaši u 2018. godini iznosiće oko 10 miliona maraka.

GLAS: Koliko je za Laktaše značajno otvaranje područnog odjeljenja Muzičke škole “Vlado Milošević”?

SPASOJEVIĆ: Vlada Srpske usvojila je inicijativu za osnivanje tog područnog odjeljenja i zadužila Ministarstvo prosvjete i kulture RS da da saglasnost za početak njegovog rada. Muzičku školu je do sada pohađalo oko 35 učenika iz Laktaša. Otvaranjem područnog odjeljenja stiču se uslovi za upis oko 80 učenika i u mnogome će im biti olakšan rad. Mnogo više djece koja imaju želju da se bave muzikom sa područja naše opštine sada će imati šansu za to.

GLAS: Opština Laktaši pruža podršku i sportskim društvima. U čemu se ona ogleda?

SPASOJEVIĆ: Opština subvencioniše sportska društva, tako da ona ne plaćaju korišćenje sportskih dvorana. Naš najveći sportski klub je Igokea, koji okuplja više od 400 mladih. To je veoma bitno, jer jedno dijete više u dvorani znači jedno dijete manje na ulici.

(Glas Srpske)