Vijesti 27.09.2015.

BORS: Ne osporavamo bilo čije zasluge za stvaranje Srpske

ČITANJE: 1 minuta
boracka

Boračka organizacija Republike Srpske /BORS/ saglasna je da je opasno praviti raskole u narodu, te ističe da nijednom riječju nije osporavala bilo čije zasluge za stvaranje Srpske, nego razlike u vrednovanju doprinosa za stvaranje Srpske.

Iz BORS-a navode da pogotovo nisu blatili, niti izmišljali bilo kakve kvalifikacije o poslanicima prvog saziva Narodne skupštine Republike Srpske.

U saopštenju iz BORS-a se navodi da je na nivou opštinskih, gradskih i regionalnih organizacija analiziran Nacrt zakona o pravima izabranih predstavnika Srpske i da je kompletna Organizacija jedinstveno, kao rijetko kada u posljednje vrijeme, osudila dijelove zakona koji se odnose na visinu naknade i pravo nasljeđa.

U ovoj organizaciji pitaju predsjednika Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske” Momčila Krajišnika da li prihvata ponuđena rješenja kojima je predviđeni iznos novčane naknade izabranom predstavniku 1.200 KM mjesečno – 400 puta veći od naknade borcu prve kategorije (tri KM za mjesec proveden u zoni borbenih dejstava).

BORS najoštrije osuđuje stavove Koordinacionog odbora Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske”, kao i izjavu njenog predsjednika sa jučerašnjeg sastanka održanog na Palama u dijelu koji se odnosi na Boračku organizaciju, “jer smatra da je to pokušaj zloupotrebe Organizacije i njenog uvlačenja u dnevnu politiku, zarad ostvarivanja ličnih interesa pojedinaca”.

Iz BORS-a ocjenjuju da je Krajišnik svojom izjavom otvorio mnoga pitanja na koja bi tek istorija trebalo da odgovori.

(Agencije)