Vijesti 10.05.2016.

BORS: Ne učestvujemo u organizaciji mitinga za 14.maj

ČITANJE: 1 minuta

Boračka organizacija Republike Srpske /BORS/ ne učestvuje u organizaciji okupljanja građana najavljenih za 14. maj u Banjaluci, niti je ovu organizaciju opozicija ili vlast kontaktirala s tim u vezi, izjavio je danas predsjednik Predsjedništva BORS-a Duško Miletić.

Miletić je najavio da će BORS sutra saopštiti stav Predsjedništva ove organizacije u vezi sa najavljenim okupljanjima građana, te dodao da je taj stav jednoglasan.

Upitan zašto se predstavnici BORS-a nisu odazvali današnjem sastanku koji je u Banjaluci organizovalo Udruženje “Veterani Republike Srpske” u vezi sa najavljenim okupljanjima, Miletić je rekao da je neprimjereno da na jedinstvo pozivaju one organizacije koje su nastale nejedinstvom i razbijanjem BORS-a i boračke populacije.

Nakon sjednice Predsjedništva BORS-a, on je istakao da ova organizacija i dalje zahtjeva status od posebnog interesa, te smatra da su takav status određena udruženja dobila nezakonito.

Miletić je rekao da je BORS utvrdio prijedlog mjera za rješavanje problema nezaposlenosti boračkih kategorija, poput određenih izmjena zakonske regulative, zatim stimulacija kroz zapošljavanje ove populacije, odnosno da poslodavac uplaćuje manji iznos doprinosa za pripadnike ove populacije.

“Predložili smo uplatu doprinosa na staž po osnovu učešća u ratu jer je jedan broj boraca na Birou za zapošljavanje upravo iz tog razloga što čeka odlazak u penziju”, rekao je Miletić.

BORS predlaže i izradu biznis planova putem Zavoda za zapošljavanje i lokalnih agencija za privredni razvoj za članove ove populacije koji konkurišu za sredstva za samozapošljavanje.

(Agencije)