Politika 27.11.2018.

BOSANČIĆ: Čubrilovića podržava 48 mjesnih odbora u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Sekretar banjalučkog Gradskog odbora DNS-a Boran Bosančić izjavio je da od 50 mjesnih odbora njih 48 podržava Nedeljka Čubrilovića i da se protivi odluci Predsjedništva DNS-a o njegovom isključenju iz stranke i raspuštanju Gradskog odbora.

Bosančić je istakao da je ta podrška iskazana i na sastanku na kojem su bili prisutni Čubrilović, većina potpredsjednika i sekretar Gradskog odbora koji je raspušten i predsjednika mjesnih odbora.

– Potpuno je odbačeno Povjereništvo kao nestatutaran organ jer je preuzelo aktivnosti, iako još nije odlučeno o žalbi koja je podnesena u vezi sa isključenjem Čubrilovića i još četiri funkcionera i raspuštanjem Gradskog odbora. O žalbi odlučuje Glavni odbor DNS-a, ali je očito da se razvlači sa zakazivanjem sjednice i više nismo sigurni kada će ona biti održana – rekao je Bosančić i dodao da podrška nije stigla samo od mjesnih odbora Starčevica i Obilićevo i da su formirane radne grupe koje će istražiti stav članstva u tim odborima.

Govoreći o prvoj sjednici Povjereništva DNS-a za Banjaluku, Bosančić je istakao da ih ne interesuju sastanci koje održava nametnuto Povjerništvo.

– Mi smo zadovoljni činjenicom da apsolutna većina članstva Gradskog odbora DNS-a podržava Čubrilovića i njegov tim – naglasio je Bosančić.

On je pozvao članove i aktiviste koji su uključeni u mjesne odbore i organizacije mladih i žena da se ne odazivaju sjednicama nametnutog Povjereništva.

– Pozivam ih da i dalje radimo kao složan tim koji je pravio rezultate na čelu sa predsjednikom Čubrilovićem. Većina članova Povjereništva su poznati po tome da su razbijali, a ne gradili organizaciju, tako da ne vjerujem da mogu napraviti neki poseban rezultat – rekao je Bosančić.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izrazio je danas uvjerenje da će Povjereništvo DNS-a za Banjaluku, koje ima zadatak da uspostavi organe gradskog odbora stranke u skladu sa Statutom i ostalim programskim dokumentima stranke, uspjeti da izgradi stabilan Gradski odbor.

Na sjednici Predsjedništva DNS-a 20. novembra iz stranke su, osim Čubrilovića, isključeni Spomenko Stojanović, Spomenka Stevanović, Damir Ćopić i Milan Dakić, te raspušten Gradski odbor u Banjaluci i imenovano Povjereništvo sa Stankom Stanićem na čelu.

(Srpskainfo)