Politika 10.07.2024.

BOSANČIĆ: DEMOS i SNSD uvijek bili koalicioni partneri, nema razloga da se to ne nastavi

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Gradske organizacije DEMOS-a Banjaluka Boran Bosančić rekao je da su DEMOS i SNSD oduvijek bili koalicioni partneri i da ne vidi razlog zašto to ne nastaviti.

Bosančić je rekao da pojedinci pokušavaju uvući ovu stranku u sukob sa SNSD-om i naglasio da DEMOS nikada nije radio protiv zajedničkih kandidata.

– Nikada nismo radili protiv zajedničkih kandidata, a to se svako može uvjeriti provjerom broja glasova na pojedinim biračkim mjestima. Nikada nismo bili u sukobu sa SNSD-om i napominjem da smo uvijek imali dobru saradnju – istakao je Bosančić.

On je naglasio da je jedini problem to što ih još niko iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka nije pozvao na sastanak kako bi napravili dogovor u vezi sa izborima, saopšteno je iz Gradskog odbora DEMOS-a.

Bosančić je rekao da DEMOS ima veliku podršku građana i da očekuje da će nakon izbora u oktobru imati tri odbornika u Skupštini grada.

On je rekao i da je saopštavanje da neki članovi napuštaju stranku samo spinovanje kako bi se udarilo na DEMOS Banjaluka.

Bosančić je naglasio da DEMOS nije iznenadila informacija da je predsjednik Organizacije mladih DEMOS-a Srđan Ždero napustio stranku jer su duže znali da će se to desiti.

On je dodao da su na prošlom sastanku Predsjedništva Gradskog odbora pokrenuli pitanje smjene Ždere i izbor novog rukovdstva Organizacije mladih DEMOS-a.

– Pokrenuli smo izbor novog predsjednika mladih, jer aktivnosti mladih nije bilo više od godinu dana ili su bile simbolične. Do kraja jula biće izabran novi predsjednik mladih – najavio je Bosančić.

On je rekao da postoji još nekoliko članova za koje već tri mjeseca znaju da će ih napustiti i gotovo svi su zaposleni u preduzeću Autoputevi Republike Srpske.

– Svi se oni odlučuju na ovaj korak kako bi riješili egzistencijalno pitanje, odnosno kako bi ostali na poslu. Niko od tih, sada već bivših članova DEMOS-a ne može reći da im ova stranka nije pomogla. Mi im ništa ne zamjerimo, jer znamo da su morali ovako da urade – istakao je Bosančić, prenosi Srna.

Oznake: Demos