Vijesti 20.01.2016.

Bosančić: Gradonačelniče, pokažite snagu i snizite cijene prevoza!

ČITANJE: 1 minuta
boran_bosancic
Šef odborničkog kluba DNS-a Boran Bosančić, koji je pokrenuo inicijativu za pojeftinjenje gradskog prevoza, pozvao je danas gradonačelnika Slobodana Gavranovića da hitno ispuni dato obećanje i, u dogovoru sa gradskim prevoznicima, snizi cijenu karata zbog drastičnog pojeftinjenja naftnih derivata.

– Pozivamo gradonačelnika da ispuni obećanje i bez ustezanja snizi cijenu prevoza na najviše 1,40 KM jer sadašnje cijene dizela ne ostavljaju nikakav prostor za odlaganja donošenja ove odluke. Svako odlaganje ili izvlačenje iz ove priče samo bi išlo u korist  prevoznika, koji se, kako vidimo, grčevito bore da zadrže ekstra profit u svojim džepovima, izmišljajući kojekakve razloge kako ne bi došlo do sniženja cijena prevoza – kazao je Bosančić.

Njegova izjava dolazi nakon što je gradonačelnik Gavranović prije dva dana obećao sniženja cijene karata, koju je inicirao upravo odbornik Bosančić.

Međutim, sve je ostalo samo na najavama, a u međuvremenu su sve glasniji prevoznici, koji, sudeći po njihovim medijskim istupima, kategorično odbijaju bilo kakvu priču o pojefitinjenju, uprkos tome što je cijena dizela od trenutka formiranja aktelne cijene prevoza od 1,60 KM pala za cijelih 30 odsto.

Odbornik Bosančić kaže za Banjaluka.net da je evidentno da prevoznici ne žele pojeftinjenje, iako nemaju valjanih argumenata za održavanje aktulne cijene.

– Nama je jasno da svako na ovu stvar gleda iz svog interesa, pa tako i prevoznici. Međutim, bojim se da gradske vlasti neće imati sluha da odgovore na našu inicijativu i da bi prevoznički lobi mogao odnijeti pobjedu u ovoj bici, a na štetu naših sugrađana koji plaćaju neopravdano visoku cijenu gradskog prevoza – kategoričan je Bosančić.

(Banjaluka.net)