Vijesti 01.08.2020.

BOSANČIĆ: Kvalitet i cijena gradskog prevoza nisu na adekvatnom nivou

ČITANJE: 1 minuta

Odbornik Demos-a u Skupštini grada Banjaluka, Boran Bosančić, pozdravio je odluku Gradske uprave kojom se raspisuje javni poziv za vršenje javnog prevoza u periodu 2021. do 2028. godine.

– Ovo je vrlo važan momenat za građane i od uslova javnog poziva u velikoj mjeri će zavisiti kvalitet gradskog i prigradskog saobraćaja. Po ovome što možemo vidjeti, Grad traži veći kvalitet nego što je to bilo do sada, što je potpuno opravdano”, rekao je Bosančić.

On smatra da kvalitet i cijena gradskog i prigradskig prevoza do sada nisu bili na adekvatnom nivou i dobro je da Grad traži veći kvalitet.

“Svi ulazni faktori koji utiču na cijenu karte  analiziraće se tromjesečno što svakako daje određene mehanizme Gradu. Vrlo je važno da se povede briga o udaljenim seoskim mjesnim zajednicama kako bi autobusi saobraćali češće, a da Grad pomogne koliko može. Najbolje rješenje bi bilo da imamo svoj gradski prevoz sa kojim bi Grad upravljao, ali pošto to sada nije moguće i realno, važno je da maksimalno zaštitimo građane – istakao je Bosančić, a prenosi Glas Banjaluke.

(A.M/banjaluka.net)