BOSANČIĆ ZA BANJALUKA.NET: Predstavnici vlasti u RS ukazuju na povredu Izbornog zakona od strane CIK-a BiH

“Kritika odgađanja izbora od strane predstavnika vlasti iz Republike Srpske nije nikakav strah od izbora kako to navode predstavnici PDP-a i potpredsjednik te stranke Igor Crndanak, već ukazivanje na povredu Izbornog zakona BiH od strane CIK-a BiH kao institucije koja treba da štiti odredbe Izbornog zakona”, rekao je Boran Bosančić, generalni sekretar DEMOS-a za banjaluka.net.

On naglašava da se po Izbornom zakonu BiH, poglavlju 14.2, izbori mogu odgoditi u pravilu sedam dana, najvise do 30 dana.

“Potpuno je nejasno otkud termin 15. novembar”, kazao je Bosančić.

On se osvrnuo i na komentar Crnatka da nije slučajno da je gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, najavio da će cijela BiH postati slučaj Mostar, jer Radojičić, kako Crnadak navodi, može ostati na toj poziciji samo ako se izbori ne održe.

“Sto se tiče kritike da Igor Radojičić može ostati gradonačelnik samo ako se izbori ne održe mislim da je tu samo nepoznata činjenica koga će Radojičić pobijediti na izborima i da li će on biti kandidat SDS-a ili PDP-a”.

(banjaluka.net, foto: Siniša Pašalić/Srpskainfo)

 

 

Banjalučanin uhapšen zbog marihuane

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka izvršili su kriminalističku obradu nad licem čiji su inicijali D.Đ, kod kojeg je pronađana određena količina marihuane. Ovo lice uhapšeno je juče jer je kod njega pronađeno i oduzeto 10,38 grama marihuane, saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave. U saopštenju je navedeno da će Policijska uprava Banjaluka protiv D.Đ u redovnoj

AERODROM REPUBLIKE SRPSKE: Linija Beograd-Banjaluka-Beograd tri puta sedmično

Sa Aerodroma Banjaluka trenutno saobraća redovna linija Beograd-Banjaluka-Beograd avio-kompanije “Er Srbija”, a iz preduzeća “Aerodromi Republike Srpske” rekli su Srni da će preduzeti sve aktivnosti na daljem uspostavljanju normalnog odvijanja saobraćaja u skladu sa razvojem epidemiološke situacije i preporukama nadležnih institucija.  Linija Beograd-Banjaluka-Beograd saobraća tri puta sedmično – srijedom, petkom i nedjeljom, a “Er Srbija”

DRAGIČEVIĆ: Stanivuković pravi predstavu na Trgu 

Davor Dragičević prozvao je poslanika PDP-a Draška Stanivukovića zbog političke zloupotrebe pokreta „Pravda za Davida“. Nakon što je Stanivuković danas održao pres konferenciju na Trgu Krajine, navodno dajući podršku članovima „Pravde za Davida“ koji su prije tri dana privedeni zbog neprijavljenog okupljanja na Trgu, Dragičević je putem Fejsbuka poručio sljedeće: “Opet predstava na trgu, dobro

Godišnjica rođenja jednog od najvećih umova u istoriji svjetske nauke

Srpski pronalazač Nikola Tesla (1856-1943), jedan od najvećih umova u istoriji svjetske nauke, posebno elektrotehnike, tvorac “novog tehničkog poretka”, čijim je izumima postavljen temelj i pravac vrtoglavog naučno-tehničkog razvoja ljudskog roda u 20. vijeku, rođen je na današnji dan 1856. godine.  Tesla je pronašao obrtno magnetno polje, trofazni sistem prenosa električne energije, indukcioni motor, generator

JEDNA OSOBA PREMINULA: U kantonu Sarajevo 72 nova slučaja korona virusa

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu testirao je još 408 uzoraka na prisustvo koronavirusa, a u kantonu Sarajevu su potvrđena 72 nova slučaja. Tokom noći u izolatoriju Klinike za plućne bolesti Podhrastovi preminuo je jedan pacijent koji je bio pozitivan na COVID-19. Pacijent je odranije imao i druge bolesti. (A.M/banjaluka.net)

U BiH sa migrantima dolaze brojni bezbjednosni problemi

Posljednja akcija Federalne uprave policije u kojoj je uhapšen diler iz Sarajeva od koga su drogu kupovali mahom državljani Alžira, Maroka i Pakistana još jedna je potvrda da migranti koji dolaze u BiH sa sobom donose brojne bezbjednosne probleme i da je na neki način ponovo oživljena “balkanska ruta”, piše “Dnevni avaz”. Riječ je o