Politika 10.03.2016.

Bosić: Banjaluka najvažnija politička tačka

ČITANJE: 1 minuta
bosic
Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je da je ovoj stranci Banjaluka najvažnija politička tačka zato što ima najviše stanovnika i što se u Banjaluci diktira politika u Republici Srpskoj.

– Nećemo ponoviti grešku od prije četiri godine na lokalnim izborima, kada je opozicija izašla sa više kandidata. Ovaj put ćemo se dogovoriti i ubijeđan sam da će u Banjaluci poslije oktobra nastupiti promjene- rekao je Bosić novinarima nakon što je dodijelio članske karte novim članovima banjalučkog Gradskog odbora.

On je naveo da će se promijeniti i situacija u međustranačkim odnosima pogotovo između najvećih stranaka.

– Nije moguće isključivo voditi politiku, treba nalaziti konsenzus bar o najvažnijim pitanjima. Ovo što radi /predsjednik Republike Srpske/ Milorad Dodik i takav način politike vode Republiku Srpsku u izlolaciju, podjele među građanima i nepomirljive političke stavove- dodao je Bosić.

On je pozvao na razgovor o svemu što je u interesu građana Republike Srpske.

– Prije svega mislim na odnos i razgovor Vlade Republike Srpske i predstavnika iz Republike Srpske u Savjetu ministara- rekao je Bosić.

Bosić će večeras u Banjaluci prisustvovati sjednici Gradskog odbora SDS-a, na kojoj će, kako je rekao, biti razmatrana predizborna faza rada stranke i rad organa stranka na terenu, kroz direktan kontakt sa građanima.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik