Politika 10.02.2016.

Bosić: Kukavički je skrivati se iza opozicije

ČITANJE: 1 minuta
bosic
Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić smatra da je kukavički se skrivati iza opozicije i poziva predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da ne obmanjuje više javnost i ne sprječava održavanje referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH.

-To je zakonska obaveza, jer je odluku o referendumu donijela Narodna skupština Republike Srpske- kaže predsjednik Bosić i dodaje da se Milorad Dodik stavio iznad i najvećeg zakonodanvog organa u Republici Srpskoj.

Predsjednik Bosić ističe da nepromišljenim potezima Dodik nastavlja da urušava ustavni položaj Narodne skupštine Republike Srpske tako što sprečava da se sprovede skupštinska odluka o sprovođenju referenduma.

-Pokazujete politički kukavičluk kao da ste se nečega uplašili i nećete da raspišete referendum kojim građanima Republike Srpske obećavate već deset godina. Pozivam Vas, još jednom, da se ne skrivate iza opozicije nego da organizujete referendum, a ja lično i članovi Srpske demokratske stranke ćemo izaći na referendum i obaviti svoju zakonsku i građansku obavezu- poručio je Dodiku predsjednik SDS Mladen Bosić.

(ATV)

Oznake: Milorad Dodik