Politika 12.04.2021.

BOSIĆ: Laž je da sam podržao odredbe o negiranju genocida, uopšte nisam glasao za tu tačku

ČITANJE: 2 minute

– Potpuna je laž tvrdnja specijalnog tima SNSD-a za prljave operacije Rajka Vasića i Dušanke Majkić, kao i njihovog šegrta Srđana Mazalice, da sam glasao suzdržano na izmjene zakona koje se tiču negiranja genocida. Ja uopšte nisam glasao za tu tačku, kao ni za jednu drugu tačku u Domu naroda otkako je Narodna skupština Republike Srpske na 10. vanrednoj sjednici donijela zaključak da predstavnici iz Republike Srpske u institucijama u Sarajevu ne učestvuju u donošenju odluka na nivou BiH dok se ne riješi pitanja Ustavnog suda BiH.

Ovo je saopštio delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić (SDS).

Bosić naglašava da je taj zaključak Narodne skupštine Republike Srpske upravo bio prijedllog SNSD-a i njegovim nepoštovanjem su pokazali da im NSRS služi kao instrument dnevne politike, a ne najveća demokratska institucija Republike Srpske.

“Takvim ponašanjem je srušen kredibilitet Narodne skupštine Republike Srpske, kao i svih drugih institucija za račun apsolutne vladavine jednog čovjeka”, kazao je Bosić, prenosi BN.

On podsjeća da je pismeno se obraćao predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljku Čubriloviću, od koga je i dobio objašnjenje da je odluka o neučestvovanju u donošenju odluka u Sarajevu i dalje važeća, ali je oni koji su je predložili ne poštuju.

“Razumjem očajničku potrebu SNSD-ovih propagandista da skrenu pažnju sa aktuelnih stvari kao što su činjenice o pljački Republike Srpske od strane predsjednika SNSD-a i njegovih kumova, preko najmanje 60 preduzeća u njihovom vlasništvu, ili katastrofalnih rezultata njihove vladavine u privredi kao i nespoosobnost da se nabave vakcine”, kazao je Bosić

On konstatuje da je posebno interesantna činjenica da etikete izdajnika dijeli Rako Vasić koji je na tenkovima SFOR-a jurišao u zauzimanje releja Javnog servisa Republike Srpske i Dušanka Majkić koja je postala delegat u Domu naroda glasovima SDA.

“Podsjetio bih da nisam ja na Fejs televiziji javno priznavao genocid, nego upravo lider SNSD-a Milorad Dodik i tu činjenicu ne mogu sakriti nikakve laži na moj račun”, kazao je Bosić.

(SB)

Oznake: Mladen Bosić