Politika 04.05.2019.

BOSIĆ: Miličević mi najviše odgovara

ČITANJE: 2 minute

Gostujući u emisiji „Puls“ BN televizije, bivši predsjenik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić izjavio je da podržava ideju da se članstvo okupi oko jednog kandidata za predsjednika i da Srpska demokratska stranka sa novim predsjednikom mora sebe pozicionirati, jer je trenutno izgubila svoj identitet.

Govoreći o potencijalnim kandidatima za predsjednika SDS-a, Bosić je kazao da nema svog favorita te da su sva tri kandidata sposobna da vode partiju u narednom periodu, ali da je za njega osnovni uslov da je ne odvedu pod njedra SNSD-a, što kako smatra, ni jedan od ove trojice zasigurno neće.

„Govedarica je ostavio utisak da je pošten, Mirko Šarović je možda najiskusniji političar u BiH, već dugo u politici, obavljao je sve funkcije od predsjendika opštine, ministra, do predsjednika Republike Srpske, člana predsjedništva BiH i ukoliko drugi smatraju da oni imaju kvalitete za predsjednika Srpske demokratske stranke staću iza bilo kojeg od njih“ rekao je Bosić.

Ipak, čini se da je o jednom kandidatu govorio nešto drugačije te se moglo naslutiti da je Milan Miličević najbliži tome da dobije njegovu podršku.

„Miličević je čovjek koji je meni drag i najviše mi odgovara po nekom temperamentu i svom stavu jer osjećam da imamo neke sličnosti u tom viđenju i načinu politike“, rekao je Bosić dodajući da je Miličević pokazao kako može da se odupre tom talasu protiv Srpske demokratske stranke, a sa druge strane pokazao i jedno veliko uvažavanje od strane građana, koji su stali iza njega.

„On se sam nametnuo i jasno pokazuje da ima sve kvalitete i ima osnovu da bude predsjednik Srpske demokratske stranke“, dodao je Bosić.

Osvrćući se na period i stanje unutar SDS-a nakon njegove ostavke, naglašava da je stranka u lošem stanju, potonula u međusobne obračune te da SDS ne treba „lidera“, jer od svog osnivanja nije ni bila liderska partija, već da SDS-u treba predsjednik koji može okupiti ljude stranke i vratiti je na mjesto koje joj pripada.

„Taj zadatak neće biti nimalo lak i zahtjeva mnogo odricanja i energije“, zaključio je na kraju Bosić.