Politika 25.08.2015.

Bosić: U skupštinskoj većini nema mjesta za SNSD i SBB

ČITANJE: 2 minute
Mladen-Bosic

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je danas da je ova stranka spremna da, eventualno, proširi skupštinsku većinu na nivou BiH, ali da među partijama koje bi mogle da daju doprinos toj većini nema prostora za SNSD i Savez za bolju budućnost /SBB/.

Bosić je, nakon sjednice Predsjedništva SDS-a u Istočnom Sarajevu, rekao novinarima da SNSD i SBB, nisu kompatibilne sa političkim projektom SDS-a i pokretanjem borbe protiv korupcije u BiH i Repubici Srpskoj.

Predsjednik SDS-a ne vidi nikakvu mogućnost da u narednom periodu dođe do značajnije promijene skupštinske većine na nivou BiH i rekonstrukcije Savjeta ministara BiH na bilo koji način.

On je naglasio da je zadovoljan radom predstavnika SDS-a u Savjetu ministara BiH, kao i saradnjom koja postoji sa ministrima iz ostalih političkih stranaka koje čine većinu.

Komentarišući izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića prema kojoj su SBB i SNSD dobrodošli u vlast na nivou Federacije BiH, Bosić je rekao da je taj nivo sasvim druga priča u koju SDS ne želi da se uključuje.

“Mi smo skupštinsku većinu kao Savez za promjene napravili sa SDA, HDZ-om BiH i Demorkatskim frontom /DF/ i ne vidimo razlog, ni mogućnost da se po tom pitanju bilo šta promijeni”, kaže Bosić.

Predsjednik SDS-a izrekao je nih pohvala na račun ministra transporta i komunikacija BiH iz DF Slavka Matanovića, navodeći da je “riješio nekolio problema poput digitalizacije”.

Prema Bosićevim riječima, Predsjedništvo SDS danas je razmatralo situaciju u Republici Srpskoj i upozorilo na teško finansijsko stanje, koje se prije svega odnosi na dodatno zaduživanje i sve veći deficit u budžetu.

“Zabrinuti smo za budućnost Republike Srpske, prije svega sa tih stanovišta. Tražimo od vlasti Srpske da se okrene rješavanju problema građana i doprinese stabilizaciji političkih prilika”, rekao je Bosić.

On je najavio da će u narednom periodu SDS pojačati svoje političke aktivnosti nakon, kako je rekao, “neke vrste ljetne pauze”, istakavši i da slijedi “vruća politička jesen”.

(Agencije)