Vijesti 23.06.2016.

“Boska” nije uspjela da dobije Republiku Srpsku na sudu

ČITANJE: 2 minute

Robna kuća “Boska” nije uspjela da dobije Republiku Srpsku na sudu. Tužba “Boska protiv države”, teška 2,1 miliona maraka, odbijena je kao neosnovana. Kao nedopuštena, u paketu je odbijena i povezana tužba protiv “Krajina osiguranja”.

“Na donesenu predmetnu odluku nezadovoljna strana ima pravo na žalbu u roku od 15 dana od dana prijema presude, kao redovan pravni lijek, o kome odlučuje Viši privredni sud u Banjaluci”, saopšteno je iz Okružnog privrednog suda.

Spor između “Boske”, Republike Srpske i “Krajina osiguranja” traje četiri godine. Kuriozitet je to što je u cijeloj priči robna kuća tužila državu praktično zbog sopstvenog duga.  Ne odustaju od tvrdnji da je sudija griješio u parničnom postupku i da su zbog njegovog propusta svojevremeno bili obavezni da “Krajina osiguranju” plate više od milion maraka duga. Zbog toga su i tužili Ministarstvo pravde. Pravni tim “Boske” još nije dobio presudu kojom je odbijena tužba ali već sada je jasno da od miliona koje traže ne žele da odustanu.

“Što se mene tiče, moj prijedlog poslodavcu će biti da se žalimo”, rekao je Ranko Dukić, advokat RK “Boska”.

U “Krajina osiguranju” se neće žaliti. Što se njih tiče pravna borba sa “Boskom” završena je još u parničnom postupku. Računajući penale koje je robna kuća morala da uplati, iz čitave priče izašli su bogatiji za 2,7 miliona maraka.

“Taj postupak je jednostavno pravosnažno riješen i nemoguće bi bilo da u nekom drugom postupku se mijenja odluka suda koja je već donesena”, rekao je Aleksandar Sajić, advokat “Krajina osiguranja”.

Da su dobili slučaj muštuluk smo uhvatili i Pravobranilaštvu, koje je zastupalo državu. Bez komentara su sve dok ne vide presudu ali ipak tvrde da se po zakonu i ne može donijeti drugačije presuda od one koju je sud donio.

(ATV)