Politika 17.06.2024.

BOŠNJACI ĆE IMATI JEDNOG KANDIDATA: Gube li Srbi poziciju načelnika u Srebrenici?

ČITANJE: 1 minuta

Politička bitka u oktobru u Srebrenici će, po svemu sudeći, biti veoma zanimljiva, jer će, prema najnovijim informacijama, sve bošnjačke stranke podržati jednog kandidata za opštinskog načelnika, dok se, istovremeno, ne isključuje mogućnost da će srpski kandidati u dvije kolone.

Jedini kandidat ispred Bošnjaka, kako je danas objelodanjeno, biće Hamdija Fejzić, koji će na megdan, najvjerovatnije, aktuelnom načelniku Mladenu Grujičiću, a možda i još nekome iz reda srpskog naroda.

Sudeći prema Grujičićevim riječima, on će, sasvim je izvjesno, u trku za treći mandat na čelu male opštine u Srpskoj. Komentarišući informaciju da su Bošnjaci uspjeli postići dogovor u Srebrenici, Grujičić kaže da je to bilo za očekivati.

“Te njihove igrarije koje su bile u početku, da će biti više kandidata, su samo doprinijele da njihovi saveznici iz reda srpskog naroda ističu tako brzopleto, bez ikakvog konsenzusa i dogovora, svog kandidata. Tako je to uradio Radomir Pavlović (predsjednik OO SNSD Srebrenica)”, navodi Grujičić, dok je Pavlovićev broj telefona nedostupan.

Nada će Grujičić da do toga neće doći i da će u Srbi u Srebrenici imati jednog kandidata kako bi zadržali načelničku poziciju.

“Još uvijek nije 100 odsto da ću to biti ja, ali u svakom slučaju sam okupio najveću podrušku u Srebrenici i smatram da bi to bilo najbolje u ovom trenutku jer ćemo u drugom slučaju izgubiti izbore”, kaže Grujičić za “Nezavisne novine“.

Oznake: Srebrenica