Sport 04.01.2020.

BOŽANA ĆUTKOVIĆ: Namjeravam ostati u Borcu

ČITANJE: 2 minute

Ono čemu težim je da u što skorije vrijeme osvojim titulu prvaka BiH, nadam se da ćemo to s ovom upravom i ostvariti, poručila je ovo Božana Ćutković, kapiten rukometašica Borca i jedna od najvažnijih karika u timu Radeta Unčanina.

Iza Banjalučanki je sigurno veoma uspješna 2019. godina. Popularne “osice” su se nakon višegodišnje pauze vratile u elitni rang bh. rukometa osvajanjem šampionske titule u Prvoj ligi Republike Srpske, a u prvoj povratničkoj sezoni u Premijer ligi su pokazale da im je mjesto u samom vrhu ženskog rukometa u BiH.

“Možemo reći da je iza nas uspješna kalendarska godina. Nešto što ću sigurno pamtiti svakako je osvajanje prvog mjesta u ligi RS i naravno povratak u Premijer ligu, čime je ostvaren dugogodišnji cilj i napravljen veliki preokret. Ako se vratimo samo dvije godine unazad, znamo da je klub bio na ivici gašenja”, ističe dvadesetogodišnja rukometašica.

Borac će zimsku pauzu dočekati na solidnom šestom mjestu na tabeli, sa 18 bodova. Šest pobjeda i pet poraza je bilans nekadašnjeg prvaka BiH. Bodovni saldo mogao je biti i veći da su u pojedinim utakmicama u finišu imale više sreće i koncentracije.

“Kao povratnici u Premijer ligu mislim da možemo biti zadovoljne plasmanom za proteklu polusezonu. Većina djevojaka se prvi put srela s igranjem u ovom rangu takmičenja, ali smatram da smo uprkos svemu tome pružile jako dobre partije i da nismo bile nimalo laki protivnici, čak mislim da smo bile veliko iznenađenje za ostale ekipe”, naglašava Ćutkovićeva i dodaje:

“Za drugi dio sezone nam ostaje da radimo i da pokušamo ispraviti greške koje smo napravile u proteklom dijelu, kako bismo ostvarile još bolji plasman i pokušale doći do tog mjesta koje nas vodi u Evropu.”

Naša sagovornica koja se, podsjetimo, prošle godina vratila u klub kako bi mu pomogla da vrati staru slavu ističe da je zadovoljna i svojim igrama, kao i da će u narednom periodu nositi dres najdražeg kluba.

“Zadovoljna sam svojim igrama, mada, naravno, kao i svaki sportista težim što boljim rezultatima i mislim da uvijek može bolje. Namjeravam ostati u Borcu, i nakon osvojene titule prvaka RS, sljedeća želja je šampionska titula u Premijer ligi”, zaključila je Božana Ćutković.

Rukometašice Borca nalaze se na zasluženom odmoru, a “motore” će ponovo upaliti u prvom mjesecu nove godine. Sezona se nastavlja u februaru, a Banjalučanke će 15. februara odigrati prvu četvrtfinalnu utakmicu Kupa BiH protiv ekipe Hadžića.

(Nezavisne)