Božić: Sve smo bolji

Bojan Božić, trener košarkaša banjalučkog Borca, zadovoljan je činjenicom da je njegov tim sve bolji kako se bliži početak takmičenja u Prvoj ligi RS.

Banjalučani su u ponedjeljak u prijateljskoj utakmici u Tešnju savladali Gradinu, člana A1 lige FBiH, rezultatom 87:64 (19:14, 29:14, 18:16, 21:20).

“Ide nabolje, postajemo tim. Vidi se da nam je bilo potrebno vrijeme da se uigramo. Ono što je bitno jeste da ima prostora za napredak i da ćemo biti još bolji. Potrebno je još raditi na uigravanju, zbog povreda nekoliko igrača tek smo posljednje dvije sedmice u kompletnom sastavu”, rekao je Božić.

Borac je prošle sedmice na svom terenu savladao Gradinu sa 96:59, a prethodno su učestvovali na turniru u Mrkonjić Gradu, gdje su zauzeli četvrto mjesto.

Izgubili su u polufinalu od Mladosti (67:94) i u meču za treće mjesto od Igokee 2 (61:68). Borac će večeras (20 časova) igrati prijateljsku utakmicu protiv Prijedora, takođe člana Prve lige RS, uslijediće gostovanje u Prijedoru, a onda 21. i 22. oktobra startuje takmičenje u Prvoj ligi RS.

“Ići ćemo od utakmice do utakmice, želja je plej-of, ali bitno je da napravimo iskorak u odnosu na prošlu sezonu (prošle sezone Borac je bio deveti).

Gledamo sebe, ne opterećujemo se drugim ekipama. Neke su nam još nepoznanica a neke ne, ali bitno je da mi igramo dobro”, istakao je trener banjalučkog kluba.

(Nezavisne)

86. DAN “Pravda za Davida” i večeras na Trgu Krajine

Večeras je, po 86. put, na Trgu Krajine održano okupljanje “Pravda za Davida”. ”Dragi moj sine, mi smo 20. tačka kod nadležnih institucija. Saučesništvo je teži zločin od ubistva i za to je kazna do 45 godina. Dragi moj Đakac, sine moj, rekao sam na grobu, ko god se plaši, može otići”, rekao je Davor

KONTIKI PROBUDIO AERODROM Poletio prvi avion iz Banjaluke u Tursku

Sa Aerodroma Banjaluka danas je poletio prvi avion u Tursku, a ukrcani putnici će po prvi put, bez presjednja, za samo dva sata biti u Antaliji. Banjalučani koji danas lete u Tursku na more, iskoristili su prvi od devet čarter letova agencije „KonTiki Travel“, koja je ovog ljeta oživjela banjalučki aerodrom. -Let iz Banjaluke je

FUDBALSKI SAVEZ BIH Slučaj Borac ide pred UEFA

Odluku o učešću Fudbalskog kluba Borac naredne sezone u BH. Telekom Premijer ligi Bosne i Hercegovine donijeće Evropske fudbalske asocijacija (UEFA), odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH. Na ovakav potez u bh. kući fudbala odlučili su se nakon što su iz banjalučkog kluba zatražili zaštitu zakonitosti od Izvršnog odbora,

KOD GRADSKOG MOSTA GRADE HOTEL Nakon Nove Varoši stiže još primjedbi na regulacioni plan

Regulacionim planom za interpolaciju objekata društvenog sadržaja u Obilićevu se namjerava srušiti baraka koju godinama koristi omladinski centar„Zdravo da ste“, a umjesto nje graditi hotel. Ovaj regulacioni plan koji predviđa izmjene na sedam lokacija u gradu izazvao je pravo negodovanje u Banjaluci, a nakon pobune mještana Nove Varoši, primjedba je stigla i od organizacije „Zdravo