Vijesti 23.07.2021.

BOŽICA ŽIVKOVIĆ RAJILIĆ: Nema istine silom, pokušavaju da nametnu lažni mit

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić smatra da posljednja nametnuta odluka odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka predstavlja još jedan pokušaj, kako kaže, da se lažni mit o genocidu u Srebrenici nametne kao istina, iako se zna da je zločin u Srebrenici bio dogovorena tragedija da bi se izvršila satanizacija Srba.

Rajilićeva je rekla Srni da to Bošnjaci kriju i sada žele silom da nametnu istinu.

“Nema istine silom, istina ima svoje činjenice broj mrtvih, poginulih. Ne moraju se uzeti u obzir samo naši podaci, mogu se uzeti i podaci stranaca i svi podaci pokazuju da nije bilo genocida u Srebrenici”, poručila je Rajilićeva.

Ona je rekla da je nemoguće da Srbi sada prihvate genocid u Srebrenici kada ga nije bilo.

“Inckova odluka je potvrda da je visoki predstavnik srbomrzac koji je došao sa zadatkom da ukine Republiku Srpsku. Taj svoj zadatak nije ispunio boravkom od 12 godina u BiH i sada pokušava nametanjem odluka i silom”, rekla je Rajilićeva.

Rajilićeva je istakla da Udruženje žena žrtava rata Republike Srpske traži od institucija Republike Srpske da odbace ovu odluku visokog predstavnika.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava “negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca”.

(Srna/SB)