Vijesti 06.01.2021.

Božićne pečenice dobile porodice 20 ratnih vojnih invalida u opštini Laktaši

ČITANJE: 2 minute

Radost Badnjaka je ove godine stigla u domove onih kojima je najpotrebnija. Božićne pečenice je dobilo 20 ratnih vojnih invalida i njihove porodice iz Laktaša.

Pečenica je obradovala Petra Biserčića, invalida pete kategorije iz Velikog Blaškog, koji sam živi u trošnoj kući.

“Znači mi kao bik od tone. A vi mi više značite, ljudi, da vas čuva Bog. Živim od 213,5 maraka. Rasporedim, pružam se koliko se mogu pokriti. I Bože pomozi, biće bolje, nadamo se. Da nam stane ovo zlo”, rekao je Petar Biserčić, Veliko Blaško.

Nakon Petra, pečenicu je dobila porodica Milana Živkovića. Milan živi zajedno sa suprugom i kćerkom. Kaže, nekako preguraju svaki mjesec sa njegovom invalidninom. Zahvalan je na božićnom poklonu.

“Znači nam puno, meni i mojoj porodici, hvala predsjedniku opštine i Udruženju ratnih vojnih invalida, i vama što ste došli u posjetu i donijeli, hvala vam puno svima, sve najbolje želim, zdravlja i veselja”, istakao je Milan Živković, Veliko Blaško.

Pojedine porodice su dobile i poklon pakete – dok su u ruke najmlađih išli paketići. Tradicionalnu podjelu poklona za badnji dan su organizovali opština Laktaši, lokalna boračka organizacija i udruženje ratnih vojnih invalida.

“To su porodice koje su, da kažem, socijalno ugrožene, i da tim porodicama pomognemo na ovaj najradosniji hrišćanski praznik, da i oni u svojim kućama imaju pečenice i sve ono što je neophodno na sutrašnji praznik, Božić”, naglasio je Miroslav Bojić, načelnik Opštine Laktaši.

“Njima puno znači samim tim što mi dođemo, te ljude obiđemo, da ih pitamo kako su, kad im još nešto donesemo – to je za njih puno”, istakao je Momo Jurišić, predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida Laktaši.

Udruženje invalida svake godine nastoji da uštedi nešto za božićne pakete članovima kojima su oni najpotrebniji.

Poručuju da je protekla godina zbog virusa bila teža nego ikad, ali se nadaju da su najgore ostavili iza sebe.

(ATV)

Oznake: Laktaši, RVI