Vijesti 15.12.2022.

BOŽIĆNI PRIJEM: Čović pozvao sve narode u BiH na slogu i zajedništvo

ČITANJE: 1 minuta

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Dragan Čović priredio je večeras u Sarajevu tradicionalni božićni prijem sa kojeg je uputio poruke nade, mira, radosti i ljubavi za sve ljude dobre volje.

Čović je u prigodnoj besjedi čestitao Božić vjernicima katoličke vjeroispovijesti, pozivajući sve ljude i narode u BiH na slogu i zajedništvo, a kao najveće vrijednosti u sadašnjem vremenu istakao nadu, mir, radost i ljubav.

– Na nama je danas da učinimo sve da očuvamo mir i suživot među svim zajednicama u BiH – poručio je Čović na prijemu, koji je organizovao za predstavnike političkog, vjerskog i javnog života u BiH, kao i međunarodne zvaničnike.

Pozdravljajući mnogobrojne prisutne goste, Čović je posebno zahvalio kolegama, liderima SNSD-a Miloradu Dodiku i SDP-a Nerminu Nikšiću, koji su danas u Sarajevu potpisali dokument u vezi sa smjernicama, načelima i ciljevima u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u BiH, a posebne pozdrave uputio je srpskom članu i predsjedavajućoj Predsjedništva BiH Željki Cvijanović.

On je naglasio da BiH ne bi trebalo da bude mjesto za netoleranciju i retrogradne politike, te da su svi ljudi pozvani da se raduju uspjesima drugih, bez obzira na vjersku pripadnost i sva iskušenja.

Čović je pozvao sve političare i medije u BiH da razvijaju političku kulturu kako bi povećali međunacionalnu toleranciju i razumijevanje, a za to je ogromna podrška upravo današnja odluka o dodjeli kandidatskog statusa BiH za članstvo u EU.

– To je poruka da je evropska budućnost nadomak BiH – istakao je Čović i zahvalio domaćim političarima, kao i političarima iz susjedstva, te međunarodnim zvaničnicima koji djeluju u BiH.

(SB)

Oznake: Dragan Čović