Vijesti 11.03.2016.

Božidar Ivančević (24) iz Švedske isplatio đacima dug za struju

ČITANJE: 2 minute
bozidar
Direktor Osnovne škole “Kralj Milutin” u Gračanici, Vladimir Milkić, potvrdio je da je Božidar Ivančević (24) iz Švedske uplatio više od 2.000 evra ovoj školi, kako bi se izmirila dugovanja za struju Kosovskoj elektro- energetskoj kompaniji (KEDS).

Milkić je rekao da je podigao novac i uplatio račun, nakon čega je škola dobila struju.

Pročitavši vijest o školi u Gračanici, Božidar Ivančević, koji živi i radi u Stokholmu, obratio se redakciji lista 24 sata, sa željom da pomogne.

Kako ističe Milkić, istog dana je na račun škole uplaćeno 2.035 evra.

– Bio sam zatečen ovom informacijom. Nemam dovoljno riječi kojima bih u ime kolektiva i sve djece izrazio zahvalnost ovom mladom i humanom čovjeku- naglasio je Milkić.

Takođe, škola u Gračanici je obaviještena da je iz Javnog preduzeća EPS, Termoelektrane Kosovo – Obilić, uplaćeno 50 hiljada dinara, na ime izmirenje duga za struju.

– S obzirom se radi o dinarskoj uplati, ona će narednih dana, preko Narodne Banke Srbije biti uplaćena direktno na račun KEDS-a- naveo je Milkić.

Školi “Kralj Milutin” u Gračanici, prije 20 dana isključena je struja zbog neizmirenih računa.

Nastava se ovdje odvija u tri smjene, a pored osnovne, u zgradi su smještene još i srednja medicinska i građevinsko saobraćajna škola.

– Nastava ni u jednoj školi, nijednog trenutka nije prekidana, niti su časovi bili skraćeni, a struju smo obezbjeđivali pomoću agregata- objašnjava Milkić.

Zahvaljujući humanosti Božidara Ivančevića iz Stokholma podmireni su računi za tri mjeseca.

– Dugovanja za struju su nastala, jer školi od novembra mjeseca nisu uplaćena materijalna sredstva kojima su ranije izmirivani računi za komunalije, naveo je Milkić.

Direktor škole u Gračanici napominje da će škola u narednom periodu lako da izmiri i pristigle račune za vodu i iznošenje smeća.

(RTS)