Vijesti 24.04.2019.

Braća Ćulum nakon ispitivanja izlaze na slobodu

ČITANJE: 2 minute

Braća Nermin i Armin Ćulum, koji su uhapšeni u Sanskom Mostu zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu s ubistvom biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića te ranjavanjem vozača Gorana Ilića kod Banjaluke, biće pušteni na slobodu.

Ovo piše portal “Klix.ba” ne navodeći izvore informacije.

Pored njih na slobodi je već i Goran Milanović koji je takođe uhapšen pod istim okolnostima.

Svi oni su, kako piše pomenuti portal, uhapšeni zbog ranije saradnje sa Željkom Kovačevićem, Emiliom Baldom i Benedijem Đukanovićem – osobama koje je MUP Republike Srpske označio kao osobe koje se terete za teško krivično djelo ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića.

Nermin i Armin Ćulum su uhapšeni juče u saradnji MUP-a Republike Srpske i MUP- a Unsko-sanskog kantona u okviru akcije pronalaska počinilaca dvostrukog ubistva koje je potreslo Banjuluku, ali i cijelu BiH.

Ćulumi su nakon hapšenja u Sanskom Mostu prebačeni u Banjaluku, a noć su proveli u pritvoru zbog kriminalističke obrade i ispitivanja. Oni se još uvijek nalaze u prostorijama MUP-a Republike Srpske do okončanja ispitivanja.

Na slobodu je ranije pušten i Goran Milanović. U nadležnost Tužilaštva predat je samo Emilio Baldo.

Iako se pretpostavljalo da će svi biti predati u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva do toga nije došlo s obzirom da je donesena odluka da oni budu nakon ispitivanja u prostorijama policije budu pušteni na slobodu.

Tokom jučerašnjih hapšenja, pored Ćuluma uhapšeni su Emilio Baldo i Goran Milanović, dok se za Benedijem Đukanovićem još uvijek traga.

Policija nastavlja radi na rasvjetljavanju slučaja, istraživanju motiva napada, te definitivnom utvrđivanju počinilaca i naručilaca.