Sport 03.04.2017.

Braća Kosta i Luka Ivičić nižu uspjehe: Medalje zaštitni znak porodice

ČITANJE: 2 minute

Atletski klub Borac je poznat po talentovanim takmičarima, a u proteklom mjesecu posebnu pažnu privukla su braća Luka i Kosta Ivičić.

Mlađi Luka (14), koji se takmiči u kategoriji starijih pionira je na prvenstvu Srbije i BiH u Beogradu bio prvoplasirani u petoboju, a sa 3.483 boda postavio je novi rekord RS i BiH.

Pored toga na zimskom bacačkom Kupu u Sarajevu bio je drugi u disciplini bacanje koplja.

Stariji Kosta (17), koji se takmiči u konkurenciji mlađih juniora, na pomenutom takmičenju u Sarajevu, održanom prije 7 dana, osvojio je zlato u bacanju koplja sa rezultatom 51,70 metara, a prethodno je na takmičenju u Beogradu trijumfovao u sedmoboju.

Kosta je četverostruki šampiona RS i BiH u svojoj konkurenciji.

Braća Ivičić su članovi AK Borac posljednje 4 godine, a rade pod budnim okom oca Duška.

Iako su uslovi za bavljenje bilo kojim sportom na ovim prostorima daleko od idealnih u porodici Ivičić ne kukaju, već vrijedno rade i skupljaju trofeje.

– Naši takmičari i treneri, kako u Borcu, tako i u ostalim klubova, odriču se mnogo toga, ali satisfakcija dođe u vidu odličnih rezultata kako u domaćim takmičenjima tako i na međunarodnoj sceni.Već sada na adresu članova AK Borac stižu ponude za stipendije i studiranja u inostranstvu, a s obzirom na uslove u kojima radimo to je ogroman uspjeh – kaže za EuroBlic otac Duško Ivičić.

Najmlađi fudbaler

Kosta i Luka imaju brata Ljubomira koji je s 5 godina počeo da trenira fudbal u “Sport timu'”.

– Bio sam fudbaler, svojevremeno sam igrao za mlađe selekcije Republike Hrvatske u okviru bivše Jugoslavije. Vidjećemo hoće li Ljubomir krenuti mojim stopama ili će za braćom u atletiku. Važno je samo da se bavi sportom i da zdravo odrasta – smatra Duško Ivičić.

(EuroBlic)